HerNews.gr
Διεθνή

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση με τους δύο νεκρούς

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος από τη βελγική Αστυνομία για τη διπλή δολοφονία  στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ενδεχομένως να είναι ο 45χρονος Τυνήσιος Λασουέντ Αμπντεσλάμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του RTBF, ο ύποπτος για την επίθεση «εξουδετερώθηκε» στο Schaarbeek σήμερα το πρωί (17/10), έπειτα από μια νύχτα ανθρωποκυνηγητού.

Η Εισαγγελία είναι πιο επιφυλακτική και αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας που είναι ύποπτος ως ο δράστης. «Τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος», αναφέρει περαιτέρω το RTBF.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ταυτοποιήθηκε και «εξουδετερώθηκε» από τις Αρχές.

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνει για την ώρα ότι ο συλληφθείς είναι ο καταζητούμενος ισλαμιστής.

To προφίλ του 45χρονου δράστη

Ο δράστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε και «εξουδετερώθηκε» από τις Αρχές, όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Το όνομά του είναι Aμπντεσλάμ και είναι 45χρονος Τυνήσιος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές.

Ο ύποπτος είχε ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019. Έλαβε αρνητική απάντηση έναν χρόνο αργότερα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Η εντολή να εγκαταλείψει την επικράτεια δεν μπορούσε ποτέ να του επίδοθεί, καθώς ο άνδρας, που μέχρι τότε ήταν γνωστός στην Αστυνομία για εμπορία ανθρώπων, παράνομη διαμονή και κίνδυνο της κρατικής ασφάλειας, δεν έμεινε ποτέ σε κέντρο ασύλου και, επομένως, ο εντοπισμός του ήταν αδύνατος.

Το 2016, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Τυνησία ανέφεραν ένα ριζοσπαστικοποιημένο προφίλ και την επιθυμία του να ενταχθεί στην τζιχάντ. Αυτή ήταν, εκείνη την εποχή, μία από τις δεκάδες αναφορές στο πλαίσιο των επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και δεν είχε γίνει τίποτα τότε, επιβεβαίωσε ο Βαν Κουίκενμπορν.

Διαβάστε περισσότερα: parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily In Paris: O αντιδήμαρχος του Παρισιού σχολίασε αρνητικά- “Προωθεί συντηρητικές αξίες”

HerNewskl

Βασιλιάς Κάρολος: Στην εκκλησία για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε τις θεραπείες για τον καρκίνο

HerNews ka

Taylor Lautner: Μιλά για τον ανταγωνισμό με τον Robert Pattinson – «Δεν συνδεθήκαμε ποτέ»

HerNews ka