HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Στην εκκλησία για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έναρξη της θεραπείας για τον καρκίνο.

Ο μονάρχης φωτογραφήθηκε στο πλευρό της συζύγου του, βασίλισσας Καμίλα, καθώς οι δυο τους παρευρέθηκαν σε λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Sandringham του Norfolk.

Ο Κάρολος φαινόταν αισιόδοξος, καθώς χαμογέλασε και έγνεψε στους φωτογράφους που περίμεναν έξω.

Η δημόσια έξοδος έρχεται μια ημέρα αφότου ο βασιλιάς – ο οποίος είχε τη στέψη του τον Μάιο του 2023 – ευχαρίστησε το κοινό για τις ευχές και την υποστήριξή του σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Παλατιού του Μπάκιγχαμ το Σάββατο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις καλές ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», ξεκίνησε ο βασιλιάς Κάρολος. «Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Η δήλωση συνέχισε προσθέτοντας ότι ο μονάρχης θεώρησε «εξίσου ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μοιράζοντας τη διάγνωσή του, βοήθησε στην προώθηση της κατανόησης του κοινού και έδωσε φως στο έργο όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στον ευρύτερο κόσμο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

«Ο δια βίου θαυμασμός μου για την ακούραστη φροντίδα και την αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλεσμα της προσωπικής μου εμπειρίας», συνέχισε.

Η διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Καρόλου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα – μία εβδομάδα αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για διόγκωση προστάτη.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε σε επίσημη δήλωση ότι ενώ ο Κάρολος υποβαλλόταν σε θεραπεία για «καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, σημειώθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως».

Μετά τη δημοσιοποίηση της διάγνωσης, ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του.

Δεν χάνει το χιούμορ του ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα πρώτα λόγια μετά τη διάγνωση του πατέρα του με καρκίνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kanye West: Θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που ζητά συγγνώμη για τα αντισημιτικά σχόλια

HerNews ka

Σοκ στη Βαλένθια: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από τεράστια πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία

HerNews ka

Μέγκαν Μαρκλ: Σοκάρει η μητέρα της στο ντοκιμαντέρ – “Ήθελε να αυτοκτονήσει”

Her News