HerNews.gr
Διεθνή

Πάνω από 500 νεκροί μετά από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Σοκάρει το χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας. Υπάρχουν φόβοι πως από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους ως και 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Άλλη μια νύχτα κόλασης στη Γάζα. Το νοσοκομείο Al-Ahli πλήττεται ενώ μέσα σε αυτό υπάρχουν πάνω από 1.000 ασθενείς. Η περιοχή γεμίζει με σορούς ανθρώπων, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά.

Τραυματίες αιμόφυρτοι καλούν σε βοήθεια. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας των Παλαιστινίων κάνει την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, περιτριγυρισμένος από σορούς μικρών παιδιών. Υπάρχουν φόβοι πως οι νεκροί από το χτύπημα μπορεί να φτάσουν και τους 500.

«Πόλεμος ευθυνών»

Αμέσως μετά αρχίζει και ο πόλεμος των ευθυνών. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για το πλήγμα. Το Ισραήλ πάλι λέει πως πρόκειται για πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που ξέφυγε από την πορεία του.

«Πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας από αρκετές πηγές δείχνουν πως η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα. Επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι ευθύνη της Ισλαμικής Τζιχάντ που σκότωσε αθώους στο νοσοκομείο στη Γάζα», δήλωσε ο Ντανιέλ Χαγκάρι, εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με «βροχή» από πυραύλους να φεύγουν από τη Γάζα προς το Ισραήλ την στιγμή που χτυπήθηκε το νοσοκομείο. Η ισλαμική Τζιχάντ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Ήταν ένα αιματηρό τέλος σε άλλη μια μέρα βίας στη Γάζα. Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια από τις βόμβες του Ισραήλ. Από τα ερείπια ανασύρονται διαμελισμένα κορμιά.

Μόνο σε μια γειτονιά σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Ακυρώθηκε η τετραμερής

Το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε λίγες ώρες πριν φτάσει στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν για συναντήσεις με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Μετά το χτύπημα πάντως, ακυρώθηκε η τετραμερής σύνοδος που θα είχε στην συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος με τους ηγέτες της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Όλαφ Σολτς ήταν έτοιμος να αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την Αίγυπτο όταν ήχησαν οι σειρήνες στο αεροδρόμιο. Ο Γερμανός καγκελάριος αναγκάστηκε να ξανακατέβει από το αεροπλάνο και να βρει καταφύγιο σε ασφαλές σημείο, ενώ όλοι είχαν πέσει κάτω για να φυλαχτούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι επιβάτες ανέβηκαν και πάλι στο αεροπλάνο και αναχώρησαν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τατιάνα Πάτιτζ: Καρκίνος του μαστού η αιτία θανάτου της καλλονής των 90’s

Her News

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Δεσμεύτηκε να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Her News

«Δεν κάνουμε πίσω» απαντά η Ταϊβάν στο ασφυκτικό πρέσινγκ της Κίνας που ξεκινά στρατιωτικά γυμνάσια

Her News b