HerNews.gr
Rainbow

Τι ισχύει για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη – Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα.

Η κ. Μάρκου, με αφορμή τον γάμο του Τάιλερ και του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε για το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δυστυχώς για την Ελλάδα ο γάμος δεν είναι αναγνωρισμένος γιατί ακόμα δεν υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο. Ωστόσο για την Αμερική ο Τάιλερ και ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβούν στην έγγαμη σύμβαση με όλα τα διαδικαστικά. Θα είναι ένα νόμιμο έγγαμο ζευγάρι για την Αμερική», είπε αρχικά.Στέφανος Κασσελάκης: Το coming out, η γνωριμία με τον σύντροφό του και  το... | Πολιτική Ειδήσεις

 

Ποια είναι η διαφορά με το σύμφωνο συμβίωσης;

Σύμφωνα με την κ. Μάρκου, «Είναι μεγάλη αλλαγή, το σύμφωνο συμβίωσης είναι πράξη αναγνώρισης της σχέσης. Υπάρχουν δικαιώματα που είναι περιορισμένα και είναι πολιτειακά. Ο γάμος φέρει όλα τα δικαιώματα, είτε ομοσπονδιακά είτε πολιτειακά. Με τον γάμο δεν είναι απλός ένας χωρισμός, υπάρχει η διατροφή, τα οικονομικά, κληρονομικά, κοινωνική ασφάλεια, ασφάλεια υγείας».

Αν προβεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε διαδικασία απόκτησης παιδιού με παρένθετη μητέρα, τι ισχύει στην Ελλάδα που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο;

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης: Η γνωριμία και η σχέση με τον σύντροφό  του, Tyler

«Στην Ελλάδας δεν ισχύει τίποτα. Το ότι θα χρησιμοποιήσουν μία παρένθετη μητέρα, εδώ είναι μία κανονικότητα είτε είναι ομόφυλο ζευγάρι είτε δεν είναι. Στην Ελλάδα θα είναι σαν να μην είναι παντρεμένοι. Δεν τους καλύπτει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης», σημείωσε η κ. Μάρκου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πράσινο φως για τους πολιτικούς γάμους των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

HerNewskl

Γιώργος Καπουτζίδης για ομοφυλόφιλους: «Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;»

Her News

Lady Gaga: Αφιέρωσε το “Born This Way” στην κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων

HerNews ka