HerNews.gr
Health

Υπάρχει πραγματική διαφορά ανάμεσα στις πορτοκαλί και λευκές γλυκοπατάτες;

Οι γλυκοπατάτες φαίνεται ότι βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη κάθε φθινόπωρο και βρίσκουν το δρόμο τους σε κάθε τραπέζι. 

Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες γλυκοπατάτας διαθέτουν ένα λαμπερό φθινοπωρινό πορτοκάλι, αλλά διατίθενται επίσης και σε μια πολύ μεγάλη γκάμα χρωμάτων, το καθένα με τη δική του ελαφρώς μοναδική σύνθεση.διαφορετικές φέτες γλυκοπατάτας

Το φάσμα των χρωμάτων της σάρκας της γλυκοπατάτας είναι πράγματι αρκετά ευρύ, αλλά οι πιο διαδεδομένες και αναγνωρίσιμες είναι οι πορτοκαλί και οι λευκές πατάτες. Οι πιο ανοιχτόχρωμες λευκές γλυκοπατάτες είναι πιο ήπιες και δεν έχουν τη γλυκύτητα των χαρακτηριστικών πορτοκαλί. Οι γλυκοπατάτες μπορούν επίσης να κυμαίνονται σε χρώματα από κόκκινο και ροζ έως μοβ.

Γιατί υπάρχουν πολλά χρώματα & πως να τις χρησιμοποιήσετε καλύτερα

Η χημική σύνθεση των διαφόρων ειδών γλυκοπατάτας είναι αυτό που τους δίνει το μοναδικό τους χρώμα. Στις πορτοκαλί γλυκοπατάτες, η σάρκα είναι πλούσια σε β-καροτίνη και στις μωβ γλυκοπατάτες, η σάρκα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη ήταν η σάρκα, τόσο λιγότερα από κάθε φυτοχημική ουσία παρήγαγε το φυτό, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Όλα τα είδη γλυκοπατάτας μπορούν γενικά να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στις περισσότερες συνταγές. Απλώς είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι λευκές γλυκοπατάτες είναι πιο ανοιχτές τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση.διαφορετικά είδη πατάτας

 Όταν τις μαγειρεύετε, οι λευκές γλυκοπατάτες θα είναι επίσης λίγο πιο εύθρυπτες και θα λειτουργούν περισσότερο σαν πατάτες φούρνου από τις αντίστοιχες πορτοκαλί. Ορισμένοι σεφ έχουν επίσης βρει πολλή καλλιτεχνική χρησιμότητα στις πολλές διαφορετικές αποχρώσεις της γλυκοπατάτας, επιλέγοντας συγκεκριμένα χρώματα για συγκεκριμένες χρήσεις.

Πορτοκαλί εναντίον λευκής γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες είναι ελαφρώς χαμηλότερες σε θερμίδες και υδατάνθρακες και υψηλότερες σε διαιτητικές ίνες σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες, όπως οι ροζέ, η αξιοσημείωτη διατροφική τους αξία συνδέεται με την πορτοκαλί χρωστική τους ουσία, η οποία υποδηλώνει ότι αποτελούν καλή πηγή της θρεπτικής ουσίας βήτα-καροτίνης που στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

Οι λευκές γλυκοπατάτες δεν θα έχουν τόση περιεκτικότητα σε β-καροτίνη, αλλά εξακολουθούν να είναι μια καλή επιλογή διατροφικά. Οπτικά, η λευκή γλυκοπατάτα μπορεί να αντιγράψει καλύτερα την εμφάνιση των κλασικών πατατών.

Τι γεύση έχει η λευκή γλυκοπατάτα;

Η λευκή γλυκοπατάτα έχει πολύ γεύση όπως η πορτοκαλί γλυκοπατάτα αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Μπορεί να πάει μεταξύ γλυκού και αλμυρού αρκετά ομαλά, ενώ η πορτοκαλί “ξαδέρφη” της διατηρεί σχεδόν πάντα μια έντονη γλύκα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η επίδραση του stress στη διατροφική μας συμπεριφορά

Her News

Ύπνος: Η σωστή θέση που πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να προσέχουμε

Her News