HerNews.gr
Health

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να προσέχουμε

Τα πέντε βασικότερα τρόφιμα που είναι πιο πιθανό να μας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση αποκάλυψε Βρετανός επαγγελματίας της υγείας στο TikTok.

Και όπως φαίνεται, τουλάχιστον ένα από αυτά είναι κάτι που πολλοί βάζουν στο τραπέζι τους καθημερινά.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο επιστήμονας, με το όνομα @mrguthealth στη δημοφιλή πλατφόρμα, αυτά τα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση:

5. Στρείδια

Τα στρείδια ανήκουν στα τρόφιμα που υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακά, αλλά μην ξεχνάμε πως τρέφονται με βρωμιές. Συγκρατούν τα πάντα, μεταξύ αυτών και βακτήρια, που μπορεί να μας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

4. Μπιφτέκι μοσχαριού που δεν είναι καλοψημένο

Σε αντίθεση με μια μοσχαρίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι δεν πρέπει ποτέ να τρώγεται λιγότερο ψημένο από medium well, εξηγεί ο επιστήμονας στο βίντεο. Τα μπιφτέκια γίνονται από αλεσμένο κρέας, κάτι που σημαίνει ότι τα βακτήρια από το εξωτερικό του κρέατος ανακατεύονται στο εσωτερικό του. Επομένως, πρέπει να ψηθεί καλά για να σκοτωθούν.

3. Σούσι που δεν είναι σημερινό

Τα περισσότερα από τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σούσι είναι κατεψυγμένα, για να σκοτωθούν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι χαλάνε πολύ γρήγορα, επομένως όποιος αγοράζει σούσι πρέπει να το τρώει την ίδια ημέρα, ώστε να αποφύγει πιθανή δηλητηρίαση, υπογραμμίζει.

2. Φύτρες

Θεωρούνται superfoods και πηγές πλούσιων βιταμινών. Όμως οι φύτρες καλλιεργούνται σε ζεστά μέρη και κατά κανόνα τρώγονται άψητες, γι’ αυτό και προκαλούν τουλάχιστον μία τροφική δηλητηρίαση τον χρόνο.

1. Συσκευασμένες σαλάτες

Οι συνθήκες παραγωγής τους είναι επιρρεπείς σε επιμολύνσεις, ενώ το υγρό περιβάλλον μέσα στο σακουλάκι είναι ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων, εξηγεί ο Βρετανός επαγγελματίας υγείας. Το 22% των ξεσπασμάτων τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία σχετίζεται με σαλάτες.

Την ίδια στιγμή, τα θαλασσινά (τα οποία κατηγορούνται τις περισσότερες περιπτώσεις για τροφική δηλητηρίαση), ευθύνονται μόνο για το 6% των κρουσμάτων.

@mrguthealth Number 1 is mad 😳 #guthealth #guttok #ibs #foodpoisoning ♬ Aesthetic – Tollan Kim

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παρθένο ελαιόλαδο: Νέες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού

HerNews ka

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News

4 λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός

Her News b