HerNews.gr
DECORNEWS

Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μικρή σας είσοδο στο σπίτι

Μια μικρή είσοδος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Η έλλειψη χώρου για την αποθήκευση αντικειμένων, γεμίζει γρήγορα, δεν υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για ουσιαστικό στυλ. Ή έτσι νομίζουμε. 

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορείτε να επιτύχετε μια τέλεια πρακτική και όμορφη είσοδο ανεξάρτητα από το μέγεθος με μερικά απλά κόλπα και μια μικρή αλλαγή προοπτικής. Ο διάδρομος είναι ένας σημαντικός χώρος του σπιτιού σας, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν μπείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Επομένως, θέλετε να φαίνεται και να αισθάνεστε όμορφα. 

Δεν χρειάζεται να “μετακινήσετε βουνά” και να επενδύσετε τεράστιους προϋπολογισμούς.

1. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία

διάδρομος εισόδου με εντοιχισμένο πάγκο σε ξύλινη εσοχή

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξεκινήσετε με καθαρό backround. Μπορεί να νομίζετε ότι πραγματικά χρειάζεστε όλα τα πράγματα που υπάρχουν στην είσοδο σας αυτή τη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσετε πως δεν ισχύει. Ανατρέξτε σε κάθε στοιχείο και να είστε ειλικρινείς: χρειάζεται να είναι εκεί; Εάν όχι, συσκευάστε το ή χαρίστε το, και εξοικονομήσατε αμέσως τόσο πολύ χώρο. Εάν όντως διαπιστώσετε ότι πρέπει να κρατήσετε περισσότερα αντικείμενα από ό,τι υπάρχει χώρος ή που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα τραπέζι κονσόλας, σκεφτείτε και χρησιμοποιήστε το χώρο κατακόρυφα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Εάν η αποθήκευση είναι πρόκληση, σκεφτείτε να προσθέσετε ενσωματωμένα ντουλάπια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που είναι μια ευκαιρία να προσθέσετε υπέροχες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ενώ είναι εξαιρετικά λειτουργικό.

2. Σκεφτείτε το ως ένα πέρασμα

είσοδος με ανοιχτόχρωμους πέτρινους τοίχους, σκούρα κύρια πόρτα και θέα στην τραπεζαρία

Στην πραγματικότητα, οι είσοδοι δεν κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιούνται ως δωμάτια ή αποθηκευτικοί χώροι, αλλά ως δίοδοι ενδιάμεσα. Ωστόσο, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου, έχουμε αρχίσει να τις χρησιμοποιούμε περισσότερο, και διαφορετικά. Σκεφτείτε να διατηρήσετε τα ελάχιστα απαραίτητα στην είσοδο σας που πραγματικά χρειάζεστε και να έχετε έναν ξεχωριστό καθορισμένο χώρο για αντικείμενα που δεν χωράνε. Η αλλαγή της αντίληψής σας για το τι προορίζεται να κάνει ένας διάδρομος θα σας βοηθήσει να δείτε το σχέδιό του διαφορετικά. 

3. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του χώρου με φώτα και καθρέπτες

Είσοδος με ταπετσαρία και κυκλικό καθρέφτη

Εάν η είσοδος σας φαίνεται τόσο μικρή όσο είναι, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα από ειδικούς για να την κάνετε τουλάχιστον να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Σε έναν συμπαγή διάδρομο, η προτεραιότητα στον φωτισμό είναι πρωταρχικής σημασίας για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης του περισσότερου χώρου. Σκεφτείτε την προσθήκη ενός μεγάλου μενταγιόν ή εντυπωσιακών γλυπτικών απλίκων ή ακόμα και εξερευνήστε τον ενδοδαπέδιο φωτισμό. 

Πώς να “ντύσετε” ένα παράθυρο χωρίς κουρτίνες – Εναλλακτικές λύσεις & ιδέες

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ανανέωσε την εσωτερική σκάλα με 4 βήματα

Her News

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

Her News

Οικογένεια μεταμόρφωσε λεωφορείο σε διαμέρισμα

Her News