HerNews.gr
DECORNEWS

Ποια χρώματα σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη; 4 αποχρώσεις προς αποφυγή

Το χρώμα βαφής που επιλέγετε για τους τοίχους σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο που νιώθετε καθημερινά. Ενώ ορισμένες αποχρώσεις μπορούν να μας ανεβάσουν και να μας κάνουν να νιώθουμε σε εγρήγορση, άλλες μας κάνουν να νιώθουμε κουρασμένοι και εξουθενωμένοι, και παρόλο που μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε σε μια νυχτερινή κρεβατοκάμαρα, θα εξακολουθείτε να θέλετε να αποφύγετε ένα δωμάτιο που φαίνεται μονότονο και κουρασμένο χωρίς έμπνευση όταν ξυπνάτε.

Σύμφωνα με τη χρωματική ψυχολογία, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις – συγκεκριμένα, αυτές με μικρότερα μήκη κύματος – που είναι λιγότερο διεγερτικές.

 Σκεφτείτε σύμφωνα με τα απαλά και λιγότερο κορεσμένα μπλε και πράσινα. Ενώ αυτά χρησιμοποιούνται συχνά για να ενσταλάξουν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, που χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή σε λάθος παλέτα, δεν θα αισθανόμαστε ποτέ ανανεωμένοι ή αναζωογονημένοι στα σπίτια μας. 

Οι αποχρώσεις με τις οποίες περιβάλλουμε τους εαυτούς μας μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στα συναισθήματα και την ευεξία μας, επομένως, είναι σημαντικό όχι μόνο να λαμβάνουμε υπόψη μας πώς θέλουμε μια εμφάνιση ενός δωματίου, αλλά και πώς θα θέλαμε να νιώθουμε.

Αν θέλετε ένα πολύχρωμο σπίτι που δεν θα καταναλώνει την ενέργειά σας, ακολουθούν τέσσερα χρώματα που πρέπει να είστε προσεκτικοί, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συμβουλών για το πώς να διακοσμήσετε με αυτά πιο σοφά. 

1. Φλογερά κόκκινα

Τραπεζαρία με τοίχο με κόκκινο τόνο και ξύλινες σανίδες δαπέδου

Αν γνωρίζετε οτιδήποτε σχετικά με την ψυχολογία των χρωμάτων στην εσωτερική διακόσμηση , μπορεί να εκπλαγείτε βλέποντας αυτήν την τολμηρή απόχρωση που αναφέρεται εδώ. Τα φλογερά κόκκινα έχουν μεγάλο μήκος κύματος, που σημαίνει ότι θεωρούνται πιο ενεργητικό, τονωτικό και διεγερτικό χρώμα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν χρησιμοποιείται σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει να νιώθουμε πιο κουρασμένοι (όπως ακριβώς θα έκανε μια μέρα γεμάτη δράση με ενθαρρυντικές εμπειρίες), αλλά επίσης θα αποτύχει να ενσταλάξει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. 

Οι ειδικοί προτείνουν έναν τοίχο με χαρακτηριστικά όπως αυτός που απεικονίζεται παραπάνω ως ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγετε το κόκκινο στο σπίτι σας και να παρέχετε τη σωστή ποσότητα ενέργειας. 

2. Ψυχρά γκρι

Μια ουδέτερα διακοσμημένη κουζίνα με μαρμάρινο πίσω στιλ

 Ένας χώρος χωρίς έντονα χρώματα σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά πέρα ​​από τις προσωπικές προτιμήσεις, υπάρχει επίσης καλός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται ένα ολόγκριζο εσωτερικό. Όλα τα είδη γκρι ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή και για κάποιους, αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα κούρασης ή πλήξης. Το “αντίδοτο” είναι να τα αναμειγνύουμε με πιο κορεσμένα χρώματα σε έναν χώρο. Η προσθήκη άλλων χρωμάτων που έχουν υψηλότερο χρωματισμό αλλά δεν έρχονται σε σύγκρουση θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε την εμπειρία σε ένα που κρατά την προσοχή σας. 

Τα δωμάτια που δεν έχουν φυσικό φως μπορούν να τονίσουν τους πιο ψυχρούς τόνους, οπότε αν θέλετε το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό με περισσότερη ζωή και ενέργεια, αποφύγετε τα παραδοσιακά πιο ψυχρά γκρι με μπλε υποτόνους. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ουδέτερα με ροζ και κόκκινους τόνους. Ο απαλός, σκοτεινός τόνος του τριαντάφυλλου κολακεύει κάθε χώρο και λειτουργεί τέλεια για να δημιουργήσει έναν κενό καμβά, αλλά αναδεικνύει διακριτικά τη μινιμαλιστική και μοντέρνα εμφάνιση.  

3. Έντονοι σκούροι τόνοι

Το καφέ εσωτερικό είναι το μόνο χρώμα που πρέπει να φέρεις στη ζωή σου φέτος και όλοι οι A-Lister συμφωνούν

Όταν πρόκειται για χρώματα που σας κάνουν πιο ήρεμους και χαλαρούς, τα καφέ και άλλες πλούσιες σκούρες αποχρώσεις είναι μια προφανής επιλογή, ωστόσο, μπορεί να κινδυνεύσουν να γίνουν πολύ κουραστικά αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.  Όταν διακοσμείτε με πλούσια, σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το καφέ καφέ ή το μπλε μελανιού σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει χρώματα, αποπνέει θαλπωρή και δημιουργεί τον απόλυτο οικείο χώρο. Αν και είναι ιδανικό για ένα υπνοδωμάτιο όπου θέλετε να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας, δεν συνιστάται για χώρους όπου η εγρήγορση είναι το κλειδί, όπως το γραφείο στο σπίτι.

4. Μονόχρωμοι χρωματικοί συνδυασμοί

ένα κίτρινο χρώμα βουτηγμένο σαλόνι

 Οι μονότονοι χώροι μπορούν να προκαλέσουν άγχος, επειδή υποδιέγονται. Δεν έχουν αρκετή ποικιλία για να έχουν οπτικό ενδιαφέρον. Η ανθρώπινη αντίδραση στο χρώμα είναι πραγματική – έχει φυσιολογικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές διαστάσει. Τα χρώματα δεν αντιμετωπίζονται ποτέ ως μεμονωμένες αποχρώσεις σε ένα φυσικό περιβάλλον. Η επίδρασή τους ο ένας στον άλλο και σε εμάς αφορά το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αν και η τάση που χαρίζει χρωματισμό στους τοίχους και την οροφή σας με το ίδιο χρώμα μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, χωρίς να ρίξετε τη σωστή αντίθεση κινδυνεύουν να αισθάνονται βαρετοί και κουραστικοί. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτά είναι τα 3 πιο πολυτελή χρώματα κουζίνας που λατρεύουν οι σχεδιαστές & αποπνέουν κομψότητα

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε μια φουσκωτή πισίνα

HerNews ka

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα

Her News