HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς θα κάνετε μια “βαρετή” κουζίνα να φαίνεται ωραία; 6 έξυπνοι τρόποι για να προσθέσετε χαρακτήρα στον χώρο

Πώς μπορώ να κάνω τη βαρετή κουζίνα μου να φαίνεται καλύτερη; Εάν ο χώρος μαγειρέματος σας είναι λίγο απλός ή βαρετός, είναι πιθανώς μια ερώτηση που έχετε κάνει πολλές φορές στον εαυτό σας. Και, ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από λύσεις στυλ που είναι πραγματικά εύκολο να εφαρμοστούν χωρίς να  πραγματοποιηθεί μια ακριβή αναδιαμόρφωση.

Η εισαγωγή οπτικής διέγερσης που δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, μπορεί να βοηθήσει να κάνει μια κουζίνα να αισθάνεται πιο ζεστή και φιλόξενη.

1. Αντικαταστήστε τα επάνω ντουλάπια με ανοιχτά ράφια

λευκή κουζίνα με πλακάκια zellige και ανοιχτά ράφια της LH Designs

Ένας τρόπος για να δώσετε στην κουζίνα σας μια νέα όψη χωρίς πλήρη επανάληψη, είναι να αντικαταστήσετε το επάνω μέρος με ανοιχτά ράφια που είναι πιο ενδιαφέροντα και πιο όμορφα διακοσμημένα με βιβλία, φυτά και ενδιαφέροντα αντικείμενα. Τα ανοιχτά ράφια σε μια κουζίνα είναι μια καλή ιδέα για να αποκτήσετε προσωπικότητα με όμορφα αντικείμενα και αντικείμενα βιτρίνας. Μπορείτε να επιδείξετε κομμάτια που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα – όπως κεραμικά, μπολ και κουτάλια – αλλά μπορείτε επίσης να παρουσιάσετε διακοσμητικά κομμάτια, όπως βάζα, έργα τέχνης και φυτά, που απλώς κάνουν τον χώρο πιο φιλόξενο.

2. Αντικαταστήστε το υλικό

πράσινη κουζίνα με ανοιχτά ράφια της deVOL

Ένας από τους ευκολότερους – αλλά πιο αποτελεσματικούς – τρόπους για να προσθέσετε ενδιαφέρον σε μια βαρετή κουζίνα είναι να αλλάξετε “κουρασμένο” υλικό με φανταχτερά νέα ανταλλακτικά. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να αντικαταστήσετε την κουζίνα σας στο σύνολό της και θέλετε να δοκιμάσετε να ζήσετε με αυτήν όπως είναι. 

3. Προσθέστε ένα κεντρικό κομμάτι στη νησίδα κουζίνας

λευκή κουζίνα και νησίδα κουζίνας με κρεμαστό φωτισμό της K Interiors

Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο βάζο με μεγάλα κλαδιά, ένα μάτσο λουλούδια ή ένα μπολ με φρούτα, ένα κεντρικό κομμάτι στο νησί κουζίνας μπορεί πραγματικά να ανεβάσει τον χώρο σας.  Και αν δεν έχετε νησίδα κουζίνας ; Κανένα πρόβλημα, απλά μεταφέρετε το διακοσμητικό κομμάτι στον πάγκο, την τραπεζαρία σας ή οποιαδήποτε επιφάνεια έχετε ελεύθερη.

4. Παρουσιάστε ένα έργο τέχνης

ρουστίκ ξύλινη κουζίνα με έργα τέχνης από την deVOL

Τα έργα τέχνης μπορεί παραδοσιακά να συνδέονται στενότερα με το σαλόνι ή την τραπεζαρία , αλλά η προσθήκη τέχνης στην κουζίνα είναι μια αυξανόμενη τάση εδώ και λίγο καιρό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πλέον βλέπουμε την κουζίνα ως «χώρο διαβίωσης» σε αντίθεση με απλώς λειτουργική. Είναι μέρη για διασκέδαση και κοινωνικοποίηση και επομένως θα πρέπει να είναι διακοσμημένα και αξεσουάρ με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα δωμάτια στο σπίτι σας. Η τέχνη προσθέτει μια πολύ προσωπική πινελιά σε ένα σπίτι και μπορεί να προκαλέσει ίντριγκα και ατμόσφαιρα με τρόπο που τίποτα άλλο δεν μπορεί.

5. Βάλτε τη διασκέδαση σε “λειτουργία”

λευκή κουζίνα με κρεμαστές σανίδες κοπής της LH. Σχέδια

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι έργο τέχνης που κρεμάτε στον τοίχο. Δοκιμάστε να πάρετε λειτουργικά κομμάτια και να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες εικόνες με αυτά.

Αυτή η διακόσμηση με σανίδες κοπής δεν είναι μόνο ένας κομψός τρόπος χρήσης του κενού χώρου στην κουζίνα σας, αλλά προσφέρει επίσης μια πρακτική λύση αποθήκευσης για όλα αυτά τα όμορφα κομμάτια που έχετε συλλέξει.

6. Ενισχύστε τα πράγματα με φυτά

κουζίνα με φυτά σε γλάστρες σε ανοιχτά ράφια της deVOL

Λίγη πρασινάδα πηγαίνει πολύ μακριά και μπορείτε να προσθέσετε αμέσως ενδιαφέρον σε μια βαρετή κουζίνα με φυτά. Είτε πρόκειται για ένα αυτόνομο κομμάτι, για διάφορα κλαδιά ή για μια σειρά από μικρά φυτά σε γλάστρες, το πράσινο θα δώσει ζωή στην κουζίνα σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καθαριότητα Σπιτιού: Τα απόλυτα hacks που πρέπει να ξέρεις

Her News b

Πρέπει να ταιριάζουν οι κουρτίνες με το χαλί; Σας έχουμε την απάντηση

HerNews ka

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας: Φυσικοί τρόποι για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα

HerNews ka