HerNews.gr
Διεθνή

Λιονέλ Μέσι: Κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για όγδοη φορά

Η αναμονή τελείωσε και είναι πλέον επίσημο ότι οι Λιονέλ Μέσι και η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι οι νικητές της Χρυσής Μπάλας 2023.

 Ο σταρ της Αργεντινής και της Ίντερ Μαϊάμι πήρε το βραβείο ανδρών από το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο μέσος της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας διεκδίκησε το βραβείο των γυναικών.

Ο Μέσι κατέκτησε επίσημα τη Χρυσή Μπάλα 2023 το βράδυ της Δευτέρας, και επιλέχθηκε να κερδίσει το βραβείο για όγδοη φορά στην καριέρα του. Ο θρίαμβός του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ όχι μόνο έβαλε θαυμαστικό σε μια καριέρα για αιώνες, αλλά ρεαλιστικά τον εκτόξευσε ξανά στη διεκδίκηση για το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας.

Παρά το γεγονός ότι είχε επικρατήσει από τον Έρλινγκ Χάαλαντ την περασμένη σεζόν, οι ατομικές επιδόσεις του Μέσι βοηθήθηκαν πολύ από το παιχνίδι του στο Κατάρ και πολλοί προέβλεψαν ότι θα κέρδιζε το βραβείο.

Η Αϊτάνα Μπονμάτι κερδίζει τη Χρυσή Μπάλα Γυναικών 2023

Η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι επίσημα η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο και πήρε τη Χρυσή Μπάλα για το 2023. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα απήλαυσε μια θεαματική χρονιά κατά την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με την Ισπανία. Κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα ως η καλύτερη παίκτρια του τουρνουά και σκόραρε 19 γκολ σε 37 εμφανίσεις για την ομάδα της.

Με τον σύλλογό της, η Μπονμάτι ήταν βασική, καθώς η Μπαρτσελόνα κέρδισε διακρίσεις στο εσωτερικό και κέρδισε επίσης το Champions League γυναικών, προερχόμενη από 2-0 πίσω στον τελικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο 20χρονος εγγονός του Λεάντρο Ντε Νίρο Ροντρίγκεζ

HerNews ka

Ατρόμητη η Nicole Kidman: Πόζαρε με ένα φίδι τυλιγμένο στο λαιμό της για τη Vogue

HerNews ka

Ο Matthew McConaughey πολιτεύεται στο Τέξας

Her News b