HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτά τα 5 πράγματα κάνουν το σαλόνι σας να φαίνεται «φθηνό»

Όποιο κι αν είναι το στυλ σας, θα θέλετε να σχεδιάσετε ένα σαλόνι που να φαίνεται πιο ακριβό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Οι σωστές επιλογές μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε εύκολα, αλλά μερικές φορές καταλήγετε να επιλέγετε φινιρίσματα, έπιπλα ή κομμάτια που αντί να ανεβάζουν το δωμάτιο μειώνουν την όψη του, οδηγώντας σε έναν μάλλον «φθηνό» χώρο.

Παρακάτω θα αναλύσουμε ποια στοιχεία του σαλονιού σας παρασύρουν την πολυτελή εμφάνιση και τι μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε.

1. Φθαρμένα υφάσματα

Σαλόνι με ανάκλιντρο από βαμβακερό ύφασμα

Τα υφάσματα που φθείρονται υπερβολικά, όπως τα φθαρμένα ή σκισμένα βαμβακερά υφάσματα, είναι ξεπερασμένα όσον αφορά το σχεδιασμό επίπλων. Αν και αυτό μπορεί να είναι μια δροσερή εμφάνιση στα τζιν, δεν έχει την ίδια επίδραση στα έπιπλα. Επίσης, τυχόν «γρατζουνιές» στα υφάσματα και στα έπιπλα είναι ξεπερασμένα. Αν θέλετε να κάνετε έναν καναπέ να φαίνεται πιο πολυτελής , σκεφτείτε υφάσματα όπως βελούδο, μπουκλέ, δέρμα, κοτλέ ή μείγματα μικροϊνών που όχι μόνο φαίνονται όμορφα αλλά είναι πάντα διαχρονικά. Όσον αφορά τις αποχρώσεις, τα ανοιχτόχρωμα χρώματα είναι πιο επιρρεπή σε λεκέδες, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα κρύβουν εύκολα τις γρατσουνιές και τα σημάδια.

2. Άσχημα κρεμασμένες κουρτίνες

Ένα σαλόνι σε ουδέτερους τόνους, με μια κρεμ κουρτίνα μισή κρεμασμένη στον τοίχο

Οι κουρτίνες του σαλονιού σας θα είναι κάτι που είτε θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται ακριβό, είτε θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται φθηνό. Οι κουρτίνες που κρέμονται μέχρι το κάτω μέρος του περβαζιού και όχι στο πάτωμα, φαίνονται κάπως περίεργες. Μπορείτε να προσθέσετε δραματικότητα στον χώρο σας τοποθετώντας τη ράβδο ανάμεσα στο επάνω μέρος της επένδυσης του παραθύρου και την οροφή και κρεμώντας τις κουρτίνες σας έτσι ώστε να αγγίζουν το πάτωμα. Επίσης, μείνετε μακριά από μίνι περσίδες, είναι παλαιομοδίτικες και μαζεύουν τόση σκόνη.

3. Φωτεινοί λευκοί τοίχοι

Ένα σαλόνι με φωτεινούς λευκούς τοίχους, μια πορτοκαλί πολυθρόνα και πολύχρωμο χαλί

Η διακόσμηση με ουδέτερα μπορεί να είναι ακριβή, αλλά εξαρτάται από την απόχρωση που θα επιλέξετε. Να είστε προσεκτικοί με το φωτεινό λευκό. Εάν οι τοίχοι σας δεν είναι τελείως επίπεδοι λευκοί, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή σε κάθε ελάττωμα, (και κάθε αποτύπωμα) στο σπίτι. Για μια πολυτελή εμφάνιση, επιλέξτε σκούρα χρώματα. Η βρομιά δεν θα φαίνεται ούτε οι ρωγμές και οι κηλίδες σε ατελείς τοίχους.

4. Μοκέτα τοίχου σε τοίχο

Σαλόνι με μοκέτα από τοίχο σε τοίχο

Το βελούδινο χαλί του σαλονιού σε μορφή από τοίχο σε τοίχο είναι ξεπερασμένο. Αυτό το στυλ ήταν δημοφιλές από τη δεκαετία του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, τα περισσότερα χαλιά είναι χαλιά επιφάνειας πάνω από συμπαγείς επιφάνειες που σχηματίζουν το δάπεδο στα σπίτια. 

5. Συνωστισμός στο δωμάτιο

Ένα σαλόνι με δύο μεγάλους και μεγάλους καναπέδες, δύο τραπεζάκια, δύο πουφ και μια κονσόλα

Στα μικρά σαλόνια , η σωστή διάταξη και ο αριθμός των επίπλων είναι σημαντικός παράγοντας. Πάρα πολλά κομμάτια μπορεί να γεμίσουν το δωμάτιο και να το κάνουν να δείχνει ακόμα μικρότερο. Υπάρχει κάτι αβίαστα πολυτελές σε μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση σε ένα σαλόνι. Ενσωματώστε πουφ, σκαμπό ή μαξιλάρια δαπέδου, τα οποία είναι ευέλικτα, προσαρμόσιμα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 σπιτικά καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε με μαγειρική σόδα

HerNews ka

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Πώς να ξεμπλέξετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Συμβουλές για το τέλειο δέντρο

HerNews ka