HerNews.gr
DECORNEWS

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας σύμφωνα με τους ειδικούς

Περνάμε όλη τη νύχτα με το κεφάλι στα μαξιλάρια μας, επομένως είναι σημαντικό όσα χρησιμοποιούμε να είναι ακόμα αποτελεσματικά και άνετα.

Μετά από μερικά χρόνια, πολλά μαξιλάρια μπορεί να λερωθούν και να μυρίσουν, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν.

Δείτε πόσο συχνά πρέπει να τα αντικαθιστάτε, καθώς και πώς να τα φροντίζετε για να διαρκέσουν λίγο περισσότερο.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια σας;

Αφού χρησιμοποιούνται νύχτα με νύχτα, μπορούν να συσσωρεύσουν πολλή σκόνη, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και πιτυρίδα. Αυτή η σκόνη μπορεί να προσελκύσει ακάρεα και άλλα αλλεργιογόνα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας. Όσο περνά καιρός, μαζεύουν πολύ λάδι σώματος και ιδρώτα, με αποτέλεσμα να μυρίζουν και να λερώνονται. Επίσης, το γέμισμα τους μπορεί να συμπιεστεί με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε χειρότερη υποστήριξη για το κεφάλι και το λαιμό σας.

Σημάδια ότι χρειάζεστε νέα 

Όλα τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξης και γνωρίζοντας τι πρέπει να προσέξετε καθώς το μαξιλάρι σας αρχίζει να χαλάει θα σας γλιτώσει από αμέτρητες νύχτες περιττής ταλαιπωρίας. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι πρέπει να τα αντικαταστήσετε.

  • Τα πουπουλένια ή εναλλακτικά μαξιλάρια σας έχουν γίνει επίπεδα.
  • Τα μαξιλάρια σας από αφρό ή μικροσφαιρίδια έχουν παραμορφωθεί.
  • Το μαξιλάρι σας δεν είναι πλέον άνετο.
  • Το μαξιλάρι σας αρχίζει να μυρίζει.
  • Το μαξιλάρι σας έχει κιτρινίσει ή αλλιώς είναι πολύ λεκιασμένο.
  • Ένα ταξίδι στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο δεν αναζωογονεί το μαξιλάρι σας.

Πως να φροντίζετε τα μαξιλάρια σας

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαξιλαριών σας φροντίζοντας τα καλά, διασφαλίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακόμα νέα. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να φροντίσετε τα μαξιλάρια σας:

  1. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό μαξιλαριού με φερμουάρ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως φραγμός και να αποτρέψει το υπερβολικό λάδι σώματος, τον ιδρώτα, τις οσμές και την υγρασία να φτάσει στο μαξιλάρι σας.
  2. Τινάξτε τα τακτικά για να διατηρήσετε το σχήμα τους. Μπορείτε επίσης να τα αφήσετε έξω για μια μέρα για να αφήσετε τον ήλιο και τον άνεμο να κάνουν μια απολύτως φυσική εργασία αφαίρεσης οσμών.
  3. Περάστε τα μέσα από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο , ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα περιποίησης τους. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό δύο φορές το χρόνο. Ο κύκλος πλυντηρίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναζωογονήσετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαξιλαριών σας.
  4. Αντιμετωπίστε αμέσως τους λεκέδες και τις διαρροές για να αποτρέψετε μακροχρόνιο αποχρωματισμό ή οσμή.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5+1 Κόλπα που χρησιμοποιούν πάντα οι διακοσμητές για να κάνουν ένα σαλόνι να δείχνει πιο άνετο

HerNews ka

Ιδέες για ντουλάπες DIY που είναι εκπληκτικά εφικτές!

HerNews ka

Πώς να διατηρήσετε το υπνοδωμάτιο σας ζεστό το χειμώνα χωρίς θέρμανση – Οικονομικές λύσεις

HerNews ka