HerNews.gr
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σήμερα στην πόλη η Μόνικα Μπελούτσι για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα το απόγευμα η μεγάλη σταρ του κινηματογράφου, Μόνικα Μπελούτσι, για το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Η Ιταλίδα σταρ από το απόγευμα σήμερα μέχρι αύριο το βράδυ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs.

Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Μαρία Κάλλας», με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, θα προβληθεί το υβριδικό φιλμ των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα όπου η Μπελούτσι έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 2019 με την παράσταση «Μαρία Κάλλας Γράμματα και αναμνήσεις». Εκεί ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Κάλλας.

Με τι βραβείο θα τιμηθεί

H «Μαλένα» (2000), του Τζουζέπε Τορνατόρε, που αφορά μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου και στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον.

Η 59χρονη σταρ θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για «τη συνολική της προσφορά στο παγκόσμιο σινεμά», όπως λέει, μιλώντας στο MEGA, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα παλιότερα στην Ευρώπη και είναι πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει φιλοξενήσει κολοσσιαίες προσωπικότητες», λέει ο ίδιος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βόλος: Πλημμύρισε το νοσοκομείο εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel – Αναβολή στις χημειοθεραπείες

HerNews ka

Αχαΐα: Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας

HerNews ka

«Έρχεται» ο λογαριασμός σε 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις προς εξόφληση των φθηνών κρατικών δανείων

Her News