HerNews.gr
Διεθνή

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η πρώην βοηθός του κέρδισε τη δικαστική «μάχη» και 1,2 εκατ ευρώ

Η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο Canal Productions κρίθηκε υπεύθυνη για διάκριση λόγω φύλου και αντίποινα εναντίον της πρώην επί χρόνια προσωπικής βοηθού του, Γκράχαμ Τσέις Ρόμπινσον, στην πολιτική δίκη του ζευγαριού.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση την Πέμπτη μετά από σχεδόν πέντε ώρες διαβουλεύσεων και διέταξε την Canal – την οποία δημιούργησε ο ηθοποιός για να φροντίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές του ανάγκες – να πληρώσει στην Ρόμπινσον περισσότερα από 1,26 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ο Ντε Νίρο, 80 ετών, πρόκειται να κάνει τις πληρωμές σε δύο δόσεις των 632.142 δολαρίων, σύμφωνα με το Associated Press.

Επιπλέον, το Deadline ανέφερε ότι η Ρόμπινσον απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε οικονομική αδικοπραγία στα 11 χρόνια της ως υπάλληλος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ντε Νίρο δεν ήταν παρών στην ακρόαση, αλλά η Ρόμπινσον ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες αγκάλιασε έναν από τους δικηγόρους της μόλις άκουσε την ετυμηγορία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ετυμηγορία. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη. Δικαιώθηκε πλήρως», είπε ένα μέλος της ομάδας της στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο καθώς η Ρόμπινσον χαμογελούσε δακρυσμένη.

Ένας άλλος από τους δικηγόρους της είπε στο People σε μια δήλωση: «Είμαστε χαρούμενοι που η κριτική επιτροπή είδε αυτό που είδαμε και επέστρεψε μια ετυμηγορία υπέρ της Τσέις Ρόμπινσον  κατά της εταιρείας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο Canal Productions».

«Όχι μόνο η κυρία Ρόμπινσον κέρδισε την υπόθεσή της εναντίον του Κανάλ, αλλά η κριτική επιτροπή δικαίωσε πλήρως την κ. Ρόμπινσον θεωρώντας ότι οι ισχυρισμοί του Ντε Νίρο εναντίον της ήταν αβάσιμοι».

Κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο εβδομάδων, ο σταρ  παραδέχτηκε στο περίπτερο ότι «έβρισε» τη Ρόμπινσον  αλλά αρνήθηκε ότι της ούρλιαξε.  Παραδέχτηκε μάλιστα ότι πιθανότατα την αποκάλεσε «οξύθυμη», «μυγιάγγιχτη» και «κακομαθημένο παλιόπαιδο». Ωστόσο, αρνήθηκε ότι πραγματικά φώναξε στη Ρόμπινσον.

Ο Ντε Νίρο ύψωσε τη φωνή του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης κατά την οποία αποκάλεσε την πρώην βοηθό του, αφού κατηγορήθηκε ότι δεν την πλήρωνε δίκαια σε σύγκριση με έναν άλλο άνδρα υπάλληλο.

Ο ηθοποιός επιβεβαίωσε επίσης ότι η σύντροφός του, η Τίφανι Τσεν, «μπορεί να είπε» ασεβείς κουβέντες για τη Ρόμπινσον, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό ήταν αποδεκτό επειδή η Ρόμπινσον ήταν πρώτη ασεβής.

Η Ρόμπινσον άρχισε να εργάζεται στο Canal το 2008 και ενήργησε ως αντιπρόεδρος παραγωγής και οικονομικών – κάτι που της επέτρεψε να υπογράψει τα μεγάλα έξοδα χωρίς έγκριση – προτού αποχωρήσει απότομα από την εταιρεία τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέχεια, η Canal  υπέβαλε μήνυση 3 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της τον Αύγουστο για φερόμενη κατάχρηση και κατάχρηση κεφαλαίων.

Δύο μήνες αργότερα, η Ρόμπινσον ανταπέδωσε με μήνυση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενη εργασιακή παρενόχληση και σεξουαλική παρενόχληση καθώς και σεξισμό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μάθιου ΜακΚόναχι: Υποδύεται τον Έλβις Πρίσλεϊ σε ταινία κινουμένων σχεδίων

Her News b

Julia Roberts: Eπιστρέφει δυναμικά πλάι στον George Clooney

HerNewskl

Μέριλ Στριπ: Διαζύγιο για την ηθοποιό μετά από 45 χρόνια γάμου

Her News