HerNews.gr
Health

Οι ειδικοί απαντούν αν πρέπει να γυμναζόμαστε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα κρυολογήματος

Όταν αντιμετωπίζεις κάποια συμπτώματα κρυολογήματος, είναι σημαντικό να εξετάσεις το γενικό σου αίσθημα και την ένταση των συμπτωμάτων πριν αποφασίσεις να προπονηθείς. Σε γενικές γραμμές, είναι απολύτως οκ να γυμναστείς εάν τα συμπτώματά σου είναι ελαφριά, όπως ελαφρά μπουκώματα ή κούραση.

Πρέπει να είσαι ευαισθητοποιημένη στο σώμα σου και να ακούς τις αντιδράσεις του. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μικρών συμπτωμάτων κρυολογήματος, αλλά εάν νιώθεις απόλυτα κουρασμένη, έχεις πυρετό, πόνο στο σώμα ή οποιοδήποτε άλλο σημαντικό σύμπτωμα, τότε η ανάπαυλα και η ηρεμία είναι προτιμότερες από το να προσπαθήσεις να κάνεις ένα δυνατό γυμναστικό πρόγραμμα.

Οι ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως μια περίπατος ή μια απαλή γιόγκα, μπορεί να βοηθήσουν στην ευεξία σου χωρίς να κουράσουν περισσότερο τον οργανισμό σου. Αντιθέτως, ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης μπορεί να επιβαρύνει το σώμα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα, κάνοντάς σε να νιώθεις ακόμη χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξεις να γυμναστείς, είναι σημαντικό να προσέξεις την υδροδότηση και να πάρεις αρκετό ύπνο για να δώσεις στο σώμα σου το χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει.

Οι ειδικοί απαντούν αν πρέπει να γυμναζόμαστε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα κρυολογήματος

Σύμφωνα με την γυμνάστρια Κλόι Γουίλι, στην περίπτωση που είστε κρυωμένοι και δεν θέλετε να χάσετε την προπόνηση, είναι καλό να τσεκάρετε ξανά τα συμπτώματά σας και να κρίνετε αναλόγως, με βάση τις δυνάμεις που έχετε.

Ένας ήπιος πονοκέφαλος ή ένας ελαφριά ερεθισμένος λαιμός θα σου επιτρέψουν να κάνεις ένα ήπιο πρόγραμμα. Ωστόσο, τα δέκατα είναι ένα σημάδι πως δεν πρέπει να επιβαρύνετε την κατάσταση σας περισσότερο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο καφές σας δίνει πραγματικά ενέργεια;

Her News

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Her News

Πώς θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνο;

Her News