HerNews.gr
Ελλάδα

Φωταγωγήθηκε ξανά το ιστορικό Μινιόν έπειτα από 25 χρόνια

Φωταγωγήθηκε και πάλι το νέο Μινιόν, το ιστορικό πολυκατάστημα που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Αθήνας, μετά από 25 χρόνια και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2024.

Τα χρώματα που θα φωταγωγούν το νέο Μινιόν είναι τρία. Το ιστορικό πορτοκαλί του εμβληματικού πολυκαταστήματος των περασμένων δεκαετιών, το πράσινο της ελιάς και το λευκό επί της οδού Βερανζέρου.

Το ακίνητο με επιφάνεια 18.500 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο 2024 με μεικτές χρήσεις, αφού θα διαθέτει γραφεία, διαμερίσματα αλλά και καταστήματα.

Η ιστορία του Μινιόν

Η ιστορία του πολυκαταστήματος ξεκινά το 1934, όταν ο Γιάννης Γεωργακάς με τον Άγγελο Σεραφειμίδη άνοιξαν περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Δέκα χρόνια μετά, ο Γιάννης Γεωργακάς αρχίζει να αγοράζει σταδιακά το κτίριο επί της οδού Πατησίων προκειμένου να το μετατρέπει σε πολυκατάστημα. Και αυτό έγινε σταδιακά κατά τη δεκαετία του 1950 και μετά.

Το Μινιόν είχε γίνει αξιοθέατο για την Ελλάδα των περασμένων δεκαετιών μολονότι ήταν το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το πρώτο που διέθετε κυλιόμενες σκάλες ενώ τα ψώνια κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων ήταν το must της Αθήνας.

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το Μινιόν αλλά και το κατάστημα «Κατράντζος» τυλίχθηκαν ταυτοχρόνως στις φλόγες. Επρόκειτο για εμπρησμό και οι ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ. Από τη φωτιά, ο «Κατράντζος» κατέρρευσε ενώ διασώθηκε μόνο ο σκελετός του Μινιόν. Το 1983 με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές, το κατάστημα επαναλειτούργησε, όμως, λόγω χρεών κρατικοποιήθηκε.

Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ, τότε που σχηματίζονταν ουρές στην Πατησίων - Newsbeast

Το «οριστικό λουκέτο»

Το 1998 το Μινιόν έκλεισε οριστικά και το ακίνητο πέρασε στα χέρια της Elmec Sports της οικογενείας Φάις. Μετά την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings και δεν λειτούργησε ποτέ ξανά μετά τη δικαστική εμπλοκή των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Η ιστορία κλείνει με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του 2021 που το κτίριο του Μινιόν πέρασε στην εταιρεία Dimand η οποία σκοπεύει να λειτουργήσει το εμβληματικό κτίριο ως διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μετάλλαξη Όμικρον: Μειώνεται η καραντίνα σε 5 ημέρες για όσους δεν έχουν συμπτώματα

Her News

Πάτρα: Ενώπιον της ανακρίτριας οι ιατροδικαστές που είδαν «ασφυκτικό θάνατο» σε Μαλένα και Ίριδα

Her News b

Πάτρα: «Δεν θα ξαναδείς την Τζωρτζίνα», έγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Δασκαλάκη

Her News