HerNews.gr
Beauty

Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε μια κρέμα ρετινόλης για το σώμα σας

Είναι η εποχή του χρόνου που πρέπει να αρχίσουμε να ντυνόμαστε σε σχήμα κρεμμυδιού, με στρώσεις ρούχων που προστατεύουν και μονώνουν το δέρμα μας από το κρύο.

Αλλά και η εποχή που ενδείκνυται για να επέμβουμε στα ελαττώματα του δέρματός μας, είτε είναι ηλιακές κηλίδες, δυσχρωμίες, τραχύτητα, χαλαρότητα ή ξηροδερμία. Και δεν μιλάμε μόνο για το δέρμα του προσώπου: η εστίαση είναι επίσης στο δέρμα του σώματος, εκτεθειμένο και συχνά χτυπημένο από τον ήλιο το καλοκαίρι.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία να αντικαταστήσουμε τη συνηθισμένη μας κρέμα, λάδι ή λοσιόν σώματος με ένα συγκεκριμένο προϊόν που αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Το ιδανικό προϊόν; Κρέμα σώματος με ρετινόλη. Αυτό το ενεργό συστατικό σούπερ σταρ, το οποίο πάντα χρησιμοποιούνταν για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου, είναι εξίσου αποτελεσματικό σε αυτό του σώματος και τώρα εμφανίζεται όλο και περισσότερο στη σύνθεση αντιγηραντικών λοσιόν σώματος.

 Η συμπερίληψη ενός προϊόντος ρετινόλης στη ρουτίνα μας, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι μια καλή ιδέα: η ρετινόλη στην πραγματικότητα φωτοευαισθητοποιεί το δέρμα και, εάν χρησιμοποιηθεί στον καλοκαιρινό ήλιο, κινδυνεύει να προκαλέσει υπερμελάγχρωση που είναι δύσκολο να εξαλειφθεί.

Τα οφέλη της ρετινόλης για το δέρμα

Αυξάνει τη ροή του αίματος στους ιστούς και την αποθήκευση γλυκοζαμινογλυκανών, όπως το υαλουρονικό οξύ: το δέρμα φαίνεται επομένως ενυδατωμένο και οι ρυτίδες μειώνονται. Επιπλέον, διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων, μειώνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, τις καφέ κηλίδες και την υπερμελάγχρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση του ερεθισμού της ακμής. Είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό ενεργό συστατικό. 

Περιμένετε λοιπόν μειωμένες λεπτές γραμμές και σημάδια ακμής, μικρότερους πόρους, πιο ομοιόμορφη υφή, μείωση των εκδηλώσεων φωτογήρανσης όπως ηλιακές κηλίδες, αποχρωματισμό και μέλασμα, και συνολικά πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη ακόμα και στο δέρμα του σώματος

Τα σημάδια γήρανσης του δέρματος εμφανίζονται τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Λόγω της αυξημένης παραγωγής σμήγματος, τείνουμε να έχουμε ερεθισμούς και σημάδια ακμής στους ώμους, την πλάτη και το ντεκολτέ. Η ρετινόλη βοηθά στην εξάλειψη αυτών των προβλημάτων. Αν περιποιηθούμε μόνο το πρόσωπο με προϊόντα και θεραπείες, η «αληθινή» μας ηλικία θα φανεί στο δέρμα του σώματος. 

Επομένως πρέπει πάντα να συνδυάζουμε την περιποίηση του σώματος με την περιποίηση του προσώπου. Όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, καλό είναι να τα εφαρμόζετε μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα.

Εάν το δέρμα σας ανέχεται τη ρετινόλη, μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα των εφαρμογών έως και μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ. Επειδή το δέρμα είναι πιο ξηρό το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι ειδικοί προτείνουν να εφαρμόσετε το προϊόν ρετινόλης πάνω από την ενυδατική κρέμα. Συμπερασματικά, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση των κηλίδων στον ήλιο στους ώμους ή στο ντεκολτέ, στο ξηρό δέρμα στα πόδια, στη χαλάρωση του δέρματος στα χέρια ή στο στομάχι και στο τραχύ δέρμα στους αγκώνες ή στα γόνατα.

Πώς να την εφαρμόσετε

Εφαρμόστε την μετά από μπάνιο ή ντους, ίσως μετά από μια ελαφριά απολέπιση με ένα γάντι. Τα προϊόντα ρετινόλης για το σώμα τείνουν να έχουν χαμηλότερη συγκέντρωση δραστικού συστατικού από αυτά για το πρόσωπο, αλλά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη λοσιόν σώματος με ρετινόλη σταδιακά, όπως σας συνιστά ο δερματολόγος σας. 

Μην χρησιμοποιείτε επιθετικά scrub πριν την εφαρμογή ρετινόλης, για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Και επιλέξτε προϊόντα που συνδυάζουν τη ρετινόλη με την απολεπιστική της δράση με ενυδατικές ουσίες όπως τα κεραμίδια ή το υαλουρονικό οξύ, για να αποκτήσετε όχι μόνο τονωμένο αλλά και καλά θρεπτικό δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εφαρμογή αντηλιακού;

HerNews ka

J-Beauty: Οι δύο βασικοί πυλώνες που πρέπει να γνωρίζετε

HerNewskl

Jello skin: H κορεάτικη skincare τάση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το καλοκαίρι

Her News b