HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Οι μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη & η πραγματικότητα βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία

Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική και συνάμα μαγευτική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, όμως πολλοί μύθοι περιβάλλουν τη συγκεκριμένη φάση. Ας ανατρέξουμε σε αριθμητικά στοιχεία για να διαλύσουμε ορισμένους από αυτούς.

1. Η εγκυμοσύνη είναι πάντα 9 μήνες.

– Πραγματικότητα: Η μέση διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι περίπου 40 εβδομάδες, που μεταφράζονται σε 9 μήνες και 1 εβδομάδα.

2. Η εγκυμοσύνη σημαίνει πάντα προβλήματα βάρους

– Πραγματικότητα: Η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ποικίλει, αλλά η μέση αύξηση κυμαίνεται γύρω στα 11-16 κιλά.

3. Οι γυναίκες πρέπει να καταργήσουν τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

– Πραγματικότητα: Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως ασφαλής και ωφέλιμη, με προτροπές για προσαρμογές ανάλογα με το στάδιο της εγκυμοσύνης.

4. Οι διατροφικά περιορισμένες δίαιτες είναι απαγορευτικές

– Πραγματικότητα: Η ενέργεια και η θρεπτική αξία είναι κρίσιμες, αλλά δεν απαιτείται υπερβολικός διατροφικός περιορισμός

Με βάση αυτά τα αριθμητικά δεδομένα, καθίσταται σαφές πόσο σημαντικό είναι να απομυθοποιηθούν οι παραδοσιακοί μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη, δίνοντας στις μελλοντικές μητέρες πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αν είσαι έγκυος ή νέα μαμά, τo all4baby event 2023 φτιάχτηκε για εσένα και έχει όλα όσα πρέπει να ξέρεις και χρειάζεσαι!

Her News

Εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια σας

Her News

Συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη

Her News