HerNews.gr
Ελλάδα

Νέο «άδειασμα» στον Ρίσι Σούνακ από το Μουσείο της Ακρόπολης – «Πολιτισμός είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων»

Σε νέα “σκληρή” απάντηση προχώρησε το Μουσείο της Ακρόπολης στον Βρετανό πρόεδρο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βρετανικό μουσείο αντιθέτως, συνεχίζει να κινείται σε μια εντελώς διαφορετική τροχιά από τον Ρίσι Σούνακ. Μετά τις δηλώσεις για συνέχιση των επαφών με την Ελλάδα για τα γλυπτά του Παρθενώνα ένα πολύτιμο αρχαίο ελληνικό αντικείμενο έφυγε από τις εγκαταστάσεις του λονδρέζικου μουσείου με προορισμό την Αθήνα.

Ο λόγος για την Υδρία του Μειδία. Ένα περίφημο αρχαιοελληνικό αγγείο, που παρέμενε στο βρετανικό μουσείο τα τελευταία 250 χρόνια. Παραχωρήθηκε στη Ελλάδα στα πλαίσια έκθεσης, που αρχίζει στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στον Κουβαρά: Προσήχθη αλλοδαπός – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Her News b

Κιβωτός του Κόσμου: 15χρονος από τη δομή του Βόλου καταγγέλει ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Her News

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας: Οι μικροί ήρωες με την μεγαλύτερη ψυχή

Her News b