HerNews.gr
Rainbow

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Η Δημοσκόπηση Pulse αποκαλύπτει τι γνώμη έχει η Ελληνική κοινωνία

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δημιουργήθηκε από την εταιρία Pulse για τον ΣΚΑΪ το διάστημα 18-20 Δεκεμβρίου, 1.107 ενήλικοι πολίτες απάντησαν για το αν συμφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την τεκνοθεσία αυτών.

Όπως θα δείτε παρακάτω, το συντριπτικό ποσοστό του 56% δεν επιθυμεί να δει τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, σε αντίθεση με το 36% που το βλέπει θετικά.

Αναφορικά με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών οι απόψεις διίστανται. Το 46% δεν το βλέπει θετικά,  ενώ το 45% απαντά θετικά.

Η ερώτηση που τέθηκε στους συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν «πώς αντιμετωπίζετε το θέμα του πολιτικού γάμου ζευγαριών του ίδιου φύλου;».

«Σίγουρα θετικά» απάντησε το 21%, «μάλλον θετικά» το 24%, «μάλλον αρνητικά» το 19%, «σίγουρα αρνητικά» το 27%, ενώ δεν εξέφρασε άποψη το 9%.

Έπειτα  στην ερώτηση «Πολιτικός γάμος ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 20% ότι θα επιθυμούσαν να επιτραπεί, 32% «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί», 33% θα επιθυμούσαν να μην επιτραπεί, 10% «μου είναι αδιάφορο τι θα γίνει», ενώ 5% δεν απάντησε.

Αναφορικά με το ζήτημα «Αναγνώριση παιδιών ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», το 18% απάντησε -Θα επιθυμούσα να επιτραπεί, το 24% απάντησε  -Δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί, το 47% -Θα επιθυμούσα να μην επιτραπεί, το 5% -Μου είναι αδιάφορο τι θα γίνει ενώ 6% -Δεν απάντησε.

Στην τελευταία ερώτηση «Πως αντιμετωπίζετε τη νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου;», οι απαντήσεις των συμμετεχόντων ήταν:

18% -Σίγουρα θετικά
18% -Μάλλον θετικά
20% -Μάλλον αρνητικά
36% -Σίγουρα αρνητικά
8% -Δεν απάντησε

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση Pulse

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ημέρα Υπερηφάνειας: Η ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Her News

Οι παντρεμένες Μις Αργεντινή και Μις Πουέρτο Ρίκο πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια της “Fenty Beauty”

HerNews ka

ΛΟΑΤΚΙ: Ο άνεμος της αλλαγής φυσά πλέον για τα καλά..

Her News