HerNews.gr
Διεθνή

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο αποκαλύπτει πώς είναι η ζωή της

Η Rumeysa Gelgi, η 26χρονη τουρκικής καταγωγής γυναίκα, είναι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, με ύψος 2,15  κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες του 2023 ως η ψηλότερη γυναίκα.

Την προηγούμενη χρονιά, η Rumeysa τιμήθηκε με τη διάκριση ότι έχει τα μεγαλύτερα χέρια, τα μακρύτερα δάχτυλα, τα οποία είναι συνεχώς περιποιημένα πολύχρωμα και τη μακρύτερη πλάτη.

Σύνδρομο Weaver

Όταν η Rumeysa ήταν μόλις τεσσάρων μηνών, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Weaver , το οποίο είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη γενετική διαταραχή που προκαλεί ασυνήθιστα γρήγορη ανάπτυξη των οστών.

Τα άτομα με αυτή την πάθηση μπορεί επίσης να εμφανίσουν διανοητική αναπηρία , χαλαρούς μύες στον πυρήνα και άκαμπτους μύες στα άκρα με κακό συντονισμό.

Rumeysa, η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

Επιπλέον, μπορεί να έχουν διακριτικές σωματικές διαφορές στο πρόσωπο και τα πόδια. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων συνήθως εμφανίζεται πριν από τη γέννηση και η πάθηση μπορεί να επηρεάσει διάφορες πτυχές της ζωής ενός ατόμου.

Η Rumeysa είχε ήδη φτάσει σε ύψος το 1,80 όταν ήταν έξι ετών. Περιέγραψε πώς ένιωθε ως «ένα παιδί παγιδευμένο μέσα στο σώμα ενός ενήλικα».

Για να φτάσει γρήγορα στο τελικό της ύψος, η Rumeysa έλαβε φαρμακευτική αγωγή κατά την εφηβεία. Ωστόσο, χωρίς αυτό, θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλή.

Η ζωή της Rumeysa ήταν γεμάτη προκλήσεις

Σε όλη της τη ζωή, έχει παλέψει με μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός καρδιακού ελαττώματος και της σκολίωσης, τα οποία απαιτούσαν ράβδους και βίδες για χειρουργική εμφύτευση στη σπονδυλική στήλη της. Λόγω της σπάνιας ιατρικής κατάστασής της, έπρεπε να εκπαιδεύεται στο σπίτι μεταξύ των θεραπειών.

«Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Δεν είχα φίλους γιατί ήμουν τόσο διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας μου, αλλά τα κατάφερα», είπε η Rumeysa. 

Δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκίνητο, επομένως τη μεταφέρουν σε ένα βαν. Επιπλέον, απαιτεί προσαρμοσμένα έπιπλα λόγω του γεγονότος ότι το ύψος της εμποδίζει τις τυπικές επιλογές να είναι κατάλληλες. Τα φορέματα είναι το αγαπημένο της για layering, αλλά πρέπει να τα έχει προσαρμοσμένα ώστε να της ταιριάζουν σωστά.

Το αεροπορικό ταξίδι της φαινόταν αδύνατο μέχρι που η Turkish Air της χορήγησε την άδεια να κρατήσει έξι θέσεις αεροσκάφους εκ των προτέρων, ώστε να μπορεί να ξαπλώσει απέναντι τους σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φορείο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Taylor Swift: Το αστείο του παρουσιαστή των Χρυσών Σφαιρών που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά της

HerNews ka

Τιτανικός: Η Kate Winslet & O Leonardo DiCaprio αποκάλυψαν ότι ουρούσαν σε δεξαμενή νερού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

HerNews ka

Hailey Bieber: Είναι απογοητευμένη από την «ανωριμότητα» του Justin – Περνούν κρίση

HerNews ka