HerNews.gr
Αφιερώματα

Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2023 στην Ελλάδα και τον κόσμο

Ιανουάριος: Ο πρώτος μήνας του έτους ανακηρύχτηκε ως ο πιο θερμός των Βαλκανίων από το 1980.

Φεβρουάριος: Δύο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς. Τον ίδιο μήνα το πανελλήνιο πάγωσε από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάρτιος: Ο τυφώνας Φρέντι χτύπησε το Μαλάουϊ, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Μάιος: Στις 6 Μαΐου έγινε η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της συζύγου του, Καμίλα. Επίσης, τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου επικράτησε στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές η ΝΔ, με ποσοστό 40,79%.

Ιούνιος: Αλιευτικό σκάφος με 750 μετανάστες από τη Λιβύη βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Τον ίδιο μήνα τουριστικό υποβρύχιο με ζάπλουτους επιβάτες, με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού, χάθηκε στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ιούλιος: Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια συνετρίβη καναντέρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άτομα.

Αύγουστος: Μεγάλες φωτιές έκαψαν τη Χαβάη, με τραγικό απολογισμό 114 νεκρούς και 1.300 αγνοούμενους. Παράλληλα, στη χώρα μας επί δύο εβδομάδες η φωτιά μαινόταν στον Έβρο, καταστρέφοντας χιλιάδες εκτάσεις.

Σεπτέμβριος: Η κακοκαιρία Ντάνιελ «σάρωσε» τη χώρα, αφήνοντας πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές σε Θεσσαλία και Μαγνησία. 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τον ίδιο μήνα ο Αντώνης Καργιώτης έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, όταν υπάλληλοι του πλοίου τον έριξαν στη θάλασσα. Στο πεδίο της πολιτικής, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 57%.

Οκτώβριος: Ένοπλα μέλη της Χαμάς εισέβαλαν σε εδάφη του Ισραήλ και σκότωσαν 260 αμάχους. Ως απάντηση στην επίθεση, το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκέμβριος: Τον μήνα αυτό σημειώθηκε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ιαπωνίας σε ηλικία 116 ετών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το χρονικό

Her News b

Τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν το 2022

Her News b

Βίκτωρ Ουγκώ: Σαν σήμερα “φεύγει” από την ζωή – 3 ταινίες που βασίστηκαν σε έργα του

Her News b