HerNews.gr
DECORNEWS

Η «τάση» σχεδίασης από την Ιαπωνία θα επαναφέρει ισορροπία & αρμονία στο σπίτι σας το 2024

Αυτή η χρονιά που πέρασε δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ταραχώδης. Με όλο το χάος που μας περιβάλλει στον πολυσύχναστο σύγχρονο κόσμο μας, έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ ότι το σπίτι μας προσφέρει ένα καταφύγιο για να δραπετεύσουμε στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας και, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην εσωτερική διακόσμηση σε αυτό ακριβώς. 

Έχει να κάνει με την αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας στο σπίτι μας, ώστε να τροφοδοτεί την ψυχή μας και να μας προσφέρει την ανάπαυλα που χρειαζόμαστε, και οι σχεδιαστές προβλέπουν ότι θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται καθώς οδεύουμε προς το 2024. 

Αυτή η ιδέα εμπνευσμένη από την Ιαπωνία είναι γνωστή ως Ikigai και μπορεί να έχει πολύ χρήσιμες εφαρμογές όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση. Τραπεζαρία με σκούρο θέμα με πολυτελή διακόσμηση

Η φιλοσοφία, που υπάρχει από καιρό στην ιαπωνική κουλτούρα, επικεντρώνεται στην εύρεση νοήματος και αυθεντικότητας σε όλα και, όταν εφαρμόζεται στο πλαίσιο των σπιτιών μας, αφορά τη δημιουργία χώρων που προάγουν την ευημερία μας σε κάθε επίπεδο. 

Τι είναι το Ikigai;

Το πραγματικό νόημα του ikigai θα είναι διαφορετικό ανάλογα με το άτομο, αλλά η γενική ιδέα αφορά την προώθηση της ευημερίας στην καθημερινή ζωή. Το Ikigai είναι μια ιαπωνική φιλοσοφία που συνδέεται με την εύρεση νοήματος ή σκοπού στη ζωή. Μέσα στα σπίτια μας, αυτό έχει να κάνει με το να κάνουμε το σπίτι μας να αισθάνεται ήρεμο , ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι, κάτι που υποστηρίζει την ακριβή γοητεία του σπιτιού.Παιδικό υπνοδωμάτιο με μπλε θέμα και κουκέτα

Ποιες είναι οι 4 αρχές του Ikigai;

Το στυλ Japandi μπορεί να είναι το μόνο σχέδιο με ιαπωνική επιρροή που γνωρίζετε, αλλά το ikigai είναι περισσότερο μια ολιστική σχεδιαστική ιδέα. Επικεντρώνεται γύρω από τέσσερις διαφορετικούς κανόνες ή αρχές. Οι τέσσερις έννοιες του ikigai είναι τι αγαπάς, σε τι είσαι καλός, για τι μπορείς να πληρωθείς και τι χρειάζεται ο κόσμος.Είναι να βρεις μια ισορροπία μεταξύ αυτών των τεσσάρων ιδεών. Αυτές οι τέσσερις ιδέες είναι σημαντικές για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η συνολική ιδέα μπορεί να επηρεάσει τις σχεδιαστικές μας αποφάσεις, βοηθώντας στην ανακατεύθυνση της σχέσης μας με τα σπίτια μας. 

Πως σχετίζεται το Ikigai με την εσωτερική διακόσμηση

ένα δοχείο σε ένα σπίτι

Το Ikigai συνδέεται συχνά με την εύρεση μιας καριέρας ή ενός σκοπού στη ζωή, αλλά σίγουρα μπορεί να μεταφραστεί και σε εσωτερική διακόσμηση. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη δημιουργία ενός χώρου διαβίωσης που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες, τις αισθητικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, επιλέγοντας vintage κομμάτια που σας κάνουν χαρούμενους ή ενσωματώνοντας έπιπλα που έχουν μια ουσιαστική ιστορία συνδεδεμένη με αυτό – ακόμα κι αν δεν ταιριάζουν με αυτό που είναι “trend”.

 Δεν έχει να κάνει με το να κυνηγάς ένα συγκεκριμένο στυλ ή αισθητική, αλλά να επιμελείς ένα σπίτι που σου φαίνεται αυθεντικό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τέσσερις αρχές του ikigai στο σχέδιό σας – είναι ότι μέσω της καλλιέργειας καθορισμένων χώρων για να εξασκήσουμε τα χόμπι μας ή επιλέγοντας στυλ, χρώματα και υλικά που αντιπροσωπεύουν αυτό που αγαπάτε – το σπίτι σας θα γίνει ένα μέρος που τροφοδοτεί την ψυχή σας και σου δίνει μια αίσθηση σκοπού.

Αντί να είναι ένας χώρος που κινείται με εφήμερες τάσεις και καλύπτει τις προτιμήσεις του κόσμου, γίνεται ένας χώρος που αντιπροσωπεύει όλα όσα αγαπάς, απολαμβάνεις και ζεις. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 αντικείμενα που μπορεί να καταστρέψουν την «ηρεμία» του σπιτιού σας

HerNews ka

Σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα ανανεωμένο και κομψά γιορτινό σπίτι

HerNews ka

Διακόσμηση σε ροζ αποχρώσεις για το σπίτι- Οι ωραιότερες pink ιδέες απο το Instagram

Her News