HerNews.gr
Beauty

Είναι τελικά ακίνδυνο για τα μαλλιά μας να τα βουρτσίζουμε όσο είναι βρεγμένα;

Μαλλιά: Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα τους από τη θάλασσα;

Το να χτενίζουμε τα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα μπορεί να τα καταστρέψει. Όταν είναι βρεγμένα, γίνονται πιο εύθραυστα και μπορεί να σπάσουν εύκολα.

Συνήθως, επενδύουμε πολλά χρήματα σε σαμπουάν, κρέμες, έλαια, conditioner και θεραπείες που υπόσχονται το τέλειο αποτέλεσμα.

Γίνεται όμως μια απλή καθημερινή συνήθεια, όπως το χτένισμα ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα βρεγμένα, να σαμποτάρει όλες μας τις προσπάθειες; Κι όμως ναι! Η φαινομενικά ακίνδυνη πράξη του χτενίσματος των βρεγμένων μαλλιών σου, μπορεί να είναι ένας μυστικός σαμποτέρ για την υγεία των τους.

Ο πυρήνας του προβλήματος έγκειται στην κατάσταση των μαλλιών σου όταν είναι βρεγμένα, τα οποία είναι πιο εύκαμπτα και πιο επιρρεπή σε χειρισμούς με τρόπους που δεν θα γίνονταν όταν είναι στεγνά, οδηγώντας σε πιθανή ζημιά. Φαντάσου τα μαλλιά σου σαν μια ελαστική ζώνη η οποία έχει ένα συγκεκριμένο όριο στο πόσο μπορεί να τεντωθεί πριν υποχωρήσει και σπάσει.

Είναι τελικά ακίνδυνο για τα μαλλιά μας να τα βουρτσίζουμε όσο είναι βρεγμένα;

Τα βρεγμένα μαλλιά, συμπεριφέρονται παρόμοια. Είναι πιο εύκαμπτα, ελαστικά και, ως εκ τούτου, πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όταν τα χτενίζεις. Ωστόσο δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ορισμένοι τύποι μαλλιών είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις βλάβες, ενώ άλλοι μπορούν να το ανεχθούν χωρίς πρόβλημα.

Τα κυματιστά και τα σγουρά μαλλιά συνήθως έχουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα στο βούρτσισμα ενώ είναι βρεγμένα. Από την άλλη, τα πιο ίσια μαλλιά είτε είναι χοντρή είτε λεπτή η τρίχα, είναι πιο ευάλωτα και θα καταλήξουν να σπάσουν αν βουρτσιστούν, ενώ είναι βρεγμένα. Για τις μπούκλες, το υγρό βούρτσισμα έχει πλεονεκτήματα, όπως η καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Το hot pink μανικιούρ της που θα υιοθετήσουν τα it girls

HerNewskl

Jade Roller: Ποια είναι η σωστή χρήση του;

HerNewskl

Ραγάδες στο στήθος: Γιατί εμφανίζονται και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Her News