HerNews.gr
Beauty

5 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε το δέρμα σας

Η περιποίηση του δέρματος αναδεικνύεται ως ένα τέχνασμα που αγκαλιάζει την υγεία και την ευεξία μας. Με τη σωστή φροντίδα, το δέρμα μπορεί να ακτινοβολεί φρεσκάδα και να αποκτήσει εκείνη τη λάμψη που αντανακλά την εσωτερική μας ευεξία.

Από θρεπτικές συνήθειες έως αποτελεσματικές συνταγές περιποίησης, αυτό το κείμενο θα εξερευνήσει τους τρόπους που μπορούμε να αναβαθμίσουμε την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός μας για μια λαμπερή και υπέροχη επιδερμίδα.

Δώστε προτεραιότητα στην υγεία του εντέρου σας

Ενώ όλοι γνωρίζουμε περισσότερο γιατί η υγεία του εντέρου μας είναι σημαντική αυτές τις μέρες, το 2024 φαίνεται ότι θα είναι το έτος που η διατήρησή της γίνεται κυρίαρχη.  Αν και μπορεί να συσχετίσετε την κακή υγεία του εντέρου με το φούσκωμα και τη γενική πεπτική δυσφορία, η κακή υγεία του δέρματος και η αυξημένη φλεγμονή είναι επίσης μεγάλες κόκκινες σημαίες που δείχνουν ότι όλα δεν είναι καλά.

Αυτό οφείλεται στον άξονα εντέρου-δέρματος, μια σύνδεση που εκτείνεται μεταξύ των δύο διευκολύνοντας έναν συνεχή διάλογο και στο γεγονός ότι το 70 τοις εκατό του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο.

 Με άλλα λόγια, η υγεία των δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Για να διασφαλίσετε ότι και τα δύο λειτουργούν όπως θα έπρεπε, εφοδιάστε το ψυγείο σας με πολλές τροφές φιλικές προς το έντερο, όπως miso, κεφίρ και ξινολάχανο, που είναι γεμάτα προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου. Για να τροφοδοτήσετε τα καλά βακτήρια θα χρειαστείτε επίσης πολλά πρεβιοτικά, που σημαίνει να προσθέσετε στη διατροφή σας κρεμμύδια, μπανάνες, βρώμη και μήλα.

Επιστροφή στα βασικά προϊόντα περιποίησης δέρματος

Αν σας λείπει η λάμψη, είναι δελεαστικό να προσθέσετε περισσότερα προϊόντα στη ρουτίνα σας σε μια προσπάθεια να την επαναφέρετε. Αλλά αντί να περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα, η σωστή προσέγγιση είναι να επιστρέψετε στα βασικά και να ξεκινήσετε τον καλό καθαρισμό και την απλή απολέπιση. Ο καθαρισμός μπορεί να φαίνεται δεδομένος, αλλά ο σωστός καθαρισμός για περίπου δύο λεπτά τη φορά (και ένας δεύτερος γύρος στη συνέχεια, αν μπορείτε να το διαχειριστείτε) είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να τα βγάλετε  όλα και να έχετε μια σχολαστικά καθαρή βάση για να δράσει η περιποίηση της επιδερμίδας  σας.

 Η προτίμηση υφής είναι προσωπική, αλλά τα βάλσαμα καθαρισμού γενικά λατρεύονται για τη συμβατότητά τους με τους περισσότερους τύπους δέρματος και την ικανότητά τους να λιώνουν στο δέρμα και να αφαιρούν κάθε ίχνος βρoμιάς, ρύπανσης, μακιγιάζ και ιδρώτα. Όσον αφορά την αποκατάσταση της λάμψης, η απολέπιση είναι υψίστης σημασίας για την αφαίρεση της συσσώρευσης νεκρού δέρματος που προκαλεί θαμπάδα, καθώς και για τον καθαρισμό των φραγμένων πόρων και την αποφυγή των εξανθημάτων. 

Σκέψου θετικά

Μπορεί να ακούγεται λίγο “άτοπο”, αλλά η δύναμη της θετικής σκέψης παίζει ρόλο στη βελτίωση του δέρματος. Σύμφωνα με μια μελέτη που επικεντρώθηκε σε μια ομάδα δερματολογικών ασθενών με παθήσεις όπως η ακμή και το εζκέμα, οι παρεμβάσεις ενσυνειδητότητας όχι μόνο βοήθησαν στη βελτίωση των επιπέδων κοινωνικού άγχους, αλλά οδήγησαν επίσης σε ορατή βελτίωση της σοβαρότητας της ψωρίασης ειδικότερα. 

Η θετική σκέψη ενόψει στρεσογόνων περιόδων (όπως, ας πούμε, η αρχή Ιανουαρίου) μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης, η οποία εάν εκκρίνεται υπερβολικά μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και επιδείνωση της υγείας του δέρματος. Αντί να εστιάζετε σε αυτό που βλέπετε ως κακό, υιοθετήστε μια πιο ήπια στάση για την υγεία του δέρματός σας, θεωρώντας το ως ένα έργο σε εξέλιξη. Εκτός από την υιοθέτηση μιας θετικής προσέγγισης, η ύπαρξη ρεαλιστικών στόχων και η εκτίμηση ότι οποιεσδήποτε αλλαγές χρειάζονται χρόνο για να πραγματοποιηθούν είναι ζωτικής σημασίας.

Θρέψου σωστά

Είναι πολύ πιθανό να περάσατε ολόκληρη τη γιορτινή περίοδο χωρίς να σκέφτεστε πολύ τι τρώτε, αλλά τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθείτε εάν θέλετε το δέρμα σας να ξαναβρεί τη λάμψη του. Τα πράγματα που πρέπει να εφοδιαστείτε αυτόν τον μήνα περιλαμβάνουν πολλά φυλλώδη λαχανικά, τα οποία περιέχουν βιταμίνη C και βιταμίνη Κ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τους μαύρους κύκλους που γεμίζουν και φωτίζουν το δέρμα. Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης στη διατροφή σας είναι το κλειδί εάν θέλετε να υποστηρίξετε υγιές, ελαστικό και λαμπερό δέρμα. 

Εκτός από την επιδιόρθωση και την κατασκευή των ιστών, το κοτόπουλο, το βοδινό κρέας και τα αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες περιέχουν σημαντικά αμινοξέα που συμβάλλουν στη σωστή σύνθεση κολλαγόνου. Εάν τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί είναι η πηγή πρωτεΐνης της επιλογής σας, τόσο το καλύτερο, καθώς είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και τις φλεγμονές μακριά.

Ενυδατώστε συνειδητά

Αυτή την εποχή του χρόνου είναι πολύ πιθανό η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ να συμβάλλει στην γκρίζα ωχρότητα και τη θαμπή επιδερμίδα που βλέπετε στον καθρέφτη. Εκτός από το ότι προκαλεί αφυδάτωση, το αλκοόλ αυξάνει επίσης τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η διασφάλιση της επαρκής ενυδάτωσης είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν το παρακάνατε με το ποτό, ίσως αξίζει να προσθέσετε ηλεκτρολύτες, ένα μείγμα από βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και το κάλιο, στην πρωινή σας ρουτίνα

Αν και οι ειδικοί δεν επιδοκιμάζουν την καθημερινή κατανάλωση τους, είναι χρήσιμα όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένο, καθώς συμβάλλουν στην υπερφόρτιση της απορρόφησης του νερού, επιτρέποντας στο δέρμα να το κρατάει καλύτερα. Αντικαθιστούν επίσης το αλάτι και το κάλιο που χάνετε από την κατανάλωση και βοηθούν στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας υγρών.

Πως να ξεπεράσετε το hangover των γιορτών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη

HerNews ka

Emma Watson: Οι υπέροχες πλεξούδες στο εξώφυλλο της Vogue

HerNewskl

Bella Hadid: Άλλαξε χρώμα μαλλιών και έμειναν όλοι άφωνοι!

HerNewskl