HerNews.gr
Beauty

3 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη

Ο Δρ Τσαρλς Πούζα , πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος, μοιράζεται τρεις τρόπους για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική ακμή στην πλάτη, γνωστή και ως «bacne».

Οι αθλητές που φορούν ιδρωμένα ρούχα γυμναστικής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ακμή στην πλάτη λένε οι ειδικοί.

Δύο από τους πιο συνηθισμένους τύπους ακμής είναι η ορμονική και η μυκητιακή

Η κοινή ακμή ή ορμονική ακμή, ευθύνεται για τις διακυμάνσεις των οιστρογόνων, της προγεστερόνης και της τεστοστερόνης, οι οποίες αναγκάζουν τους αδένες στο δέρμα να παράγουν πολύ λίπος που φράζει τους πόρους.

Η θυλακίτιδα Pityrosporum ή μυκητιακή ακμή, συχνά συγχέεται με την ορμονική ακμή.

«Βρίσκω ότι συχνά η ακμή της πλάτης είναι στην πραγματικότητα θυλακίτιδα από πιτυρόσπορο, μια υπερανάπτυξη μιας ζύμης που φυσιολογικά βρίσκεται στο δέρμα μας», είπε στο GQ το 2020 η Δρ Debbie Elder.

Επισημαίνει επίσης τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο – βακτήρια που ζουν στο δέρμα και στη μύτη – ως ένοχο.

Απαλλαγείτε από τα βακτήρια

Το πρώτο βήμα είναι να διώξετε τα βακτήρια που έχουν αποικίσει τη μύτη σας, πίσω από τα αυτιά σας και τον αφαλό σας.

Η αλοιφή μουπιροκίνης μπορεί να σας απαλλάξει από αυτά», συμβουλεύουν οι δερματολόγοι για την κρέμα, η οποία στοχεύει να σκοτώσει τα βακτήρια και να τα σταματήσει από την ανάπτυξή τους.

Στη συνέχεια, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου όπως αυτό από την CeraVe (Cleanser με αφρό ακμής) στο σώμα για να αποαποικιοποιήσετε τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου.

@drcharlesmd1 Back and body acne be gone! #acne #skincare #doctor ♬ Canyons – Official Sound Studio

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα βακτήρια και αφαιρεί το νεκρό δέρμα για να αποφράξει τους πόρους.

Το GQ συνιστά να κάνετε ένα πλύσιμο σώματος με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου (5-10%), αλλά σημειώνει ότι μπορεί να λερώσει τις πετσέτες και τα ρούχα.

Αλλάζετε συχνά ρούχα προπόνησης

Εάν είστε ιδρωμένος ή γυμνάζεστε τακτικά, φροντίστε να βγείτε από αυτά τα ιδρωμένα ρούχα το συντομότερο δυνατό και να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι υποχλωριώδους οξέος.

Το σπρέι υποχλωριώδους οξέος είναι ένα απολυμαντικό που εξαλείφει τα βακτήρια.

Οι ειδικοί που μίλησαν στο GQ συνιστούν να χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι με μακριά λαβή για να καθαρίζετε την πλάτη σας ενώ κάνετε ντους, να κάνετε ένα χημικό πίλινγκ, να προσθέσετε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ψάρια, ντομάτες και άλλα τρόφιμα που καταπολεμούν τις φλεγμονές στη διατροφή σας, να φοράτε υφάσματα που απομακρύνουν την υγρασία κατά την άσκηση και μετάβαση σε σκόνη πρωτεΐνης χωρίς ορό γάλακτος.

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος έχουν συνδεθεί με την ακμή της πλάτης. Για ορισμένους ασθενείς, η ακμή εξαφανίζεται μετά τη διακοπή των συμπληρωμάτων.

Ακμή στην πλάτη: Πως να δείτε πιο καθαρό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Υιοθέτησε το μεγαλύτερο hairstyle trend του φθινοπώρου

HerNewskl

Μανικιούρ: Χρώματα που θα αναδείξουν το μαύρισμά σου

Her News

Sarah Jessica Parker: Το ιδανικό beauty look στην πρεμιέρα για γυναίκες άνω των 50

HerNewskl