HerNews.gr
Beauty

Γι’ αυτό πρέπει να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα ακόμα και τον χειμώνα

Το θέμα της αντηλιακής προστασίας είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα: είτε είναι η ποσότητα αντηλιακού, το κατάλληλο προϊόν για το πρόσωπο και το σώμα σας, η φιλική προς τη θάλασσα αντηλιακή προστασία ή, εάν η ηλιοθεραπεία πάει στραβά, πώς να απαλλαγείτε καλύτερα από τα ηλιακά εγκαύματα – και να αποφύγετε την επόμενη φορά.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα ερωτήματα, υπάρχει επίσης το ερώτημα εάν η αντηλιακή προστασία είναι πραγματικά απαραίτητη όλο το χρόνο, γιατί ειδικά το χειμώνα συνήθως αναπληρώνουμε τα αποθέματά μας σε βιταμίνες με σκευάσματα και όχι με τις ακτίνες του ήλιου.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό κάθε μέρα και αν ναι, γιατί;

Συνιστάται η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη και με έμμεσο ηλιακό φως, οι επιβλαβείς ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα και τα τζάμια των παραθύρων.

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού μειώνει τις βλάβες του δέρματος.Το αντηλιακό προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος και το σχηματισμό ρυτίδων
και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Εικόνα του pin με ιστορία

Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό και τον χειμώνα;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράτε όλο το χρόνο. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται και το χειμώνα. Το χιόνι μπορεί να αντανακλά τις ακτίνες UV και το δέρμα είναι συχνά επιπλέον ερεθισμένο και ξηρό λόγω του κρύου και του ανέμου.

Ποιο αντηλιακό προτείνεται για καθημερινή χρήση;

Δεν είναι όλα τα αντηλιακά κατάλληλα για καθημερινή χρήση, γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι με συγκεκριμένους τύπους δέρματος παραπονιούνται για μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Η αντηλιακή προστασία πρέπει να προσαρμόζεται στον ατομικό τύπο δέρματος. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ορό, τζελ, λοσιόν έως μια πλούσια κρέμα. Γενικά, μια αντηλιακή κρέμα ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30, πιο πιθανό SPF 50 , συνιστάται. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε την προστασία UVA και UVB. Ένα σημαντικό θέμα είναι η προσωπική προτίμηση όσον αφορά την υφή – δεν υπάρχει καλύτερη προστασία από αυτή που εφαρμόζεται αρχικά.

Μπορείτε να συνδυάσετε το αντηλιακό με άλλα καλλυντικά;

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό όχι μόνο η προστασία του δέρματος, αλλά και η φροντίδα του. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν και πώς μπορεί να συνδυαστεί το αντηλιακό με άλλα καλλυντικά. Μπορείτε να συνδυάσετε το αντηλιακό με άλλα καλλυντικά. Εφαρμόστε πρώτα το αντηλιακό και μετά το μακιγιάζ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Υιοθέτησε την τάση των crackle nails

HerNewskl

Ariana Grande: Aποχωρίστηκε το signature χτένισμα της, την αλογοουρά της!

HerNewskl

Shower make up trend: To beauty hack που έκανε trend η Huda Kattan

HerNewskl