HerNews.gr
Rainbow

Παλαιστής του WWE που έγινε τρανς γυναίκα αποκαλύπτει πως κατάφερε να χάσει τη μυϊκή μάζα

Η τρανς γυναίκα Gabbi Tuft που υπήρξε αθλητής της πάλης του WWE, αποκάλυψε σε συνέντευξή της, το δύσκολο ταξίδι της για χάσει τα κιλά και τη μυϊκή μάζα κατά τη διάρκεια της φυλομετάβασής της.

Στη συνέντευξή της στο Business Insider, η Gabbi Tuft αποκάλυψε πως ενώ έχανε λίπος και γινόταν αδύνατη, δεν κατάφερε να χάσει μυϊκή μάζα και έτσι, στράφηκε στη μυϊκή ατροφία.

«Όταν ήμουν άνδρας παλαιστής του WWE , ζύγιζα 280 κιλά και το σωματικό μου λίπος ήταν μεταξύ 6% και 8%. Τώρα, ως προπονήτρια γυμναστικής, ζυγίζω 187 κιλά και το σωματικό μου λίπος είναι περίπου 18%.

Το να σμιλεύσω το σώμα μου για να ταιριάζει στην ψυχική εικόνα του εαυτού μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε αξιόπιστη καθοδήγηση για το πώς να χάσω μυϊκή μάζα ως τρανς άτομο, έπρεπε να το καταλάβω μόνη μου. Τελικά, τα κατάφερα, αλλά δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι», δήλωσε η Gabbi Tuft.Tyler_Reks

«Έμαθα ότι η λήψη γυναικείων ορμονών δεν σε κάνει να χάσεις μυϊκή μάζα. Τα οιστρογόνα κάνουν εκπληκτική δουλειά στη διατήρησή της . Έτσι, ενώ η λήψη οιστρογόνων όντως οδήγησε σε μικρές αλλαγές – όπως η απαλότητα του δέρματός μου και η μετατόπιση των αποθέσεων λίπους κάτω από τα μάτια μου – δεν μείωσε δραστικά τη μυϊκή μου μάζα.

Στην αρχή της μετάβασής μου, ζήτησα από όλους όσους μπορούσα – από προπονητές μέχρι ανταγωνιστικούς προπονητές bodybuilding – για συμβουλές για το πώς να χάσω μυϊκή μάζα. Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα: σήκωνε ελαφρύτερα βάρη και κάνε περισσότερες επαναλήψεις. Πίστευαν ότι έπρεπε ακόμα να ενεργοποιήσω τους μύες για να τους μικρύνω», λέει σε άλλο σημείο.

@gabbituft Day 1-ish… – Doesn’t matter what you did yesterday, how much you indulged, today is day one. – I’ve got my “WHY” – What’s yours? – 2,000 clients to success in 14 years. – My profile has all the details for my online 1-on-1 fitness coaching with me and my team. – OR – Go to coachgabbi.com – Limited spots now available. – Gabbi – #fitness #fit #aew #aewdynamite #aewcollision #aewrampage ♬ Little Girl Gone – CHINCHILLA

Η μυϊκή ατροφία που τη βοήθησε

«Ακολούθησα αυτή τη συμβουλή, κάνοντας ελαφριές συνεδρίες υψηλών επαναλήψεων και cardio. Ως αποτέλεσμα, έχασα λίπος και έγινα αδύνατη, αλλά δεν έχανα σημαντική μυϊκή μάζα , κάτι που ήταν απίστευτα απογοητευτικό. Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και μελέτησα τη μυϊκή ατροφία», πρόσθεσε.

«Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν μελέτες για το πώς οι τρανς γυναίκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μυϊκή ατροφία. Η μόνη έρευνα που μπόρεσα να βρω ήταν προσανατολισμένη στην πρόληψη της μυϊκής ατροφίας, οπότε έπρεπε να εξετάσω τα συμπεράσματα των μελετών λαμβάνοντας υπόψη τους δικούς μου στόχους.

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι ασθενείς σε πλήρη ανάπαυση στο κρεβάτι χάνουν σημαντικά περισσότερους μύες από εκείνους που βρίσκονται σε μερική ανάπαυση στο κρεβάτι. Ακόμα κι αν οι ασθενείς σηκώνονται μόνο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και το ντους, διατηρούν πολύ μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από εκείνους που βρίσκονται σε πλήρη ανάπαυση στο κρεβάτι», αποκάλυψε η Gabbi.

Gabbi Tuft Before and After: How WWE Star Transitioned, Shed Muscle

Έπειτα, η Gabbi Tuft αποκάλυψε πως στη συνέχεια σταμάτησε εντελώς να σηκώνει βάρη και να κάνει προπόνηση αντίστασης και πως για να διατηρήσει το κάτω μέρος του σώματός της σε φόρμα, στράφηκε σε προπονήσεις με βάρος σώματος , οι οποίες λειτούργησαν καλά.

«Αν και αυτή ήταν μια καλή αρχή, το σώμα μου άρχισε πραγματικά να μεταμορφώνεται όταν ανακάλυψα έναν τρόπο να αναγκάσω το σώμα μου να χρησιμοποιεί τους μυς ως πηγή ενέργειας».

Για να στερήσει από το σώμα της τη γλυκόζη, ακολούθησε τη δική της εκδοχή μιας κετο δίαιτας που χρησιμοποιούσε κυρίως πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Οι μόνοι υδατάνθρακες που έτρωγε ήταν αυτοί με υψηλές ποσότητες διαιτητικών ινών, όπως τα σταυρανθή λαχανικά.

Gabbi Tuft - Wikipedia

Ακόμη η Gabbi αποκάλυψε πως για να κάνει το σώμα της να καίει μυς, έκανε καρδιο στον διάδρομο για τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά. Περπατούσε σε κλίση, κρατώντας τον καρδιακό της ρυθμό μεταξύ 150 και 160 παλμών το λεπτό. Μερικές μέρες, θα έκανε μάλιστα αυτή την προπόνηση δύο φορές. «Αυτό ήταν δύσκολο και απαιτούσε εξαιρετική αποφασιστικότητα, αλλά ανάγκασε το σώμα μου να μετατρέψει τους μυς σε γλυκόζη και να τον χρησιμοποιήσει ως καύσιμο».

Η μυϊκή μάζα άρχισε να χάνεται γρήγορα μόλις άρχισε να ακολουθεί αυτήν την προσέγγιση.  «Όταν ξεκίνησα τη μετάβαση, φορούσα νούμερο 14 έως 16 σε παντελόνι — τώρα είμαι 10 ή μικρότερο. Φορούσα γυναικεία μπλουζάκια μεγέθους XXL ή XXXL τώρα, φοράω μεγάλα και μεσαία».

Κάρλος Σαντάνα: Κάνει ομοφοβικά σχόλια για τα τρανς άτομα – «Μια γυναίκα είναι γυναίκα και ένας άντρας είναι άντρας»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε ότι κοιμάσαι: Το παθιασμένο φιλί συμφιλίωσης του Μάκη και του Στάθη για το φινάλε της σειράς

HerNews ka

Μ. Οικονόμου:”Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες”

Her News b

Παντελής Τουτουντζής: «Μας έχουν διώξει από μαγαζί γιατί με πήρε αγκαλιά ο σύντροφός μου»

HerNews ka