HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας ώστε να κάνετε τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθρέφτες εξυπηρετούν τόσο το πρακτικό όσο και το αισθητικό κομμάτι, αλλά χρησιμοποιείτε τον δικό σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου στο σπίτι σας, οι καθρέφτες είναι το παλαιότερο κόλπο αλλά θα πρέπει να ξέρετε πώς να τους τοποθετήσετε σωστά για να αποκομίσετε τα καλύτερα οφέλη.

Είτε έχετε κολλήσει με ένα μικρό σαλόνι είτε διαπιστώνετε ότι η στενή είσοδος σας είναι πάντα πολύ περιορισμένη, η διακόσμηση με καθρέφτες είναι απαραίτητη. Αμέσως, η αντανάκλαση θα δώσει την εμφάνιση ενός μεγαλύτερου χώρου και καθώς και περισσότερου φωτός, βοηθώντας να μεταμορφώσετε το δωμάτιό σας σε ένα πιο φωτεινό και πιο ευάερο (τουλάχιστον στην επιφάνεια).

1. Χρησιμοποιήστε καθρέφτη απέναντι από μια πηγή φωτός

Ένας στρογγυλός καθρέφτης πάνω από έναν πάγκο εισόδου που αντανακλά ένα παράθυρο

Η κύρια λειτουργία ενός καθρέφτη είναι να αντανακλά αυτό που βλέπετε πίσω σας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την ίδια την οπτική εικόνα, αλλά το φως μέσα σε αυτήν. Γι’ αυτό, αν έχετε ένα ιδιαίτερα σκοτεινό σπίτι με περιορισμένο φυσικό φως, οι καθρέφτες μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας.  

2. Χρησιμοποιήστε μακρύ καθρέφτη σε στενούς χώρους

Μια είσοδος με μεγάλο καθρέφτη

Ενώ οι καθρέφτες εδώ μπορεί να είναι κάπως περιορισμένοι στο τι μπορούν να αντανακλούν προς τα πίσω, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για να κάνουν ένα πέρασμα να αισθάνεται λιγότερο σκοτεινό και περιορισμένο προσθέτοντας βάθος. 

Ένας χώρος όπου οι περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων περιλαμβάνουν πάντα έναν καθρέφτη είναι οι είσοδοι. Εκεί, βοηθούν να φωτίσετε το δωμάτιο, να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας και να μεγιστοποιήσετε το σχέδιό σας.

3. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες σε “απίθανους” χώρους

Καθρέφτης κουζίνας splashback

Οι καθρέφτες τοίχου δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιήσετε τη δύναμη των αντανακλάσεων. Μπορείτε εύκολα να εισάγετε καθρέφτες σε πιο απίθανους χώρους όπως κουζίνες, πόρτες ντουλαπιών ή ακόμα και στην οροφή. Η εφαρμογή επένδυσης καθρέφτη στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού ή πίσω από ένα ράφι επεκτείνει αμέσως το χώρο, του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και προσελκύει το φως σε περιοχές που είναι γενικά πιο σκούρες.

4. Ως αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό

Ένα σαλόνι με πάνελ καθρέφτη ως αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό στη μέση του δωματίου

Τέλος, εάν θέλετε να είστε λίγο πιο τολμηροί με το σχέδιό σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε τους καθρέφτες ως ένα πιο τολμηρό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα, οι κολώνες με επένδυση καθρέφτη είναι μια όλο και πιο δημοφιλής τάση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Tα πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση στο σπίτι

Her News

Τάσεις στα χαλιά: Σχέδια, χρώματα και υλικά που θα είναι hot την επόμενη χρονιά

HerNews ka

5+1 χρώματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ στο μπάνιο σας

HerNews ka