HerNews.gr
Σχέσεις

Αγχώδης τύπος δεσμού: Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας;

Αγχώδης τύπος δεσμού: Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας;

Ο “αγχώδης τύπος δεσμού” αναφέρεται σε ένα πρότυπο συμπεριφοράς όπου η ανάγκη για σταθερότητα και δέσμευση μπορεί να είναι υπερβολική.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις δυσκολίες μετά από έναν χωρισμό, ενδέχεται να υπάρχει η τάση να διατηρείς συναισθηματικούς δεσμό. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμη και όταν η σχέση έχει λήξει.

Η δυσκολία να αποχωριστείς μπορεί να οφείλεται σε φόβους της απόρριψης ή του μοναξιά, καθώς και σε έναν γενικότερο φόβο της αλλαγής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να είναι χρήσιμη.

Μόνο έτσι θα μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτούς τους φόβους και να επιτύχεις έναν πιο φυσιολογικό χωρισμό.

Οι άνθρωποι με αγχώδη τύπο δεσμού συχνά αντιμετωπίζουν έντονο άγχος σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάλειψης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προηγούμενες εμπειρίες από την παιδική ηλικία, όπου ένα σημαντικό πρόσωπο. Eνδεχομένως, δεν καλύπτονταν αξιόπιστα τις συναισθηματικές ανάγκες τους.

Ως αποτέλεσμα, είναι συχνό να αναζητούν συνεχώς επιβεβαίωση από έναν σύντροφο ότι η αγάπη του παραμένει και ότι επιθυμεί να διατηρήσει τη σχέση.

Αγχώδης τύπος δεσμού: Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας;

Κατά τη διάρκεια του χωρισμού, η διαδικασία ανάρρωσης για τα άτομα με αγχώδη τύπο δεσμού μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο.Αυτό συμβαίνει, διότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τις πληγές στο μέσα τους. Επίσης, αυτό συμβαίνει, επειδή συχνά νιώθουν ότι δεν αξίζουν αγάπη.

Έτσι, ενισχύεται το αίσθημα της ανασφάλειας.

Τελικά δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις σχέση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φοβάσαι πως χάθηκε η φλόγα; Δες πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου

Her News

Γιατί ερωτεύεσαι αυτόν που δεν σε θέλει!

Her News b

Τρόποι για να απορρίψεις κάποιον που σε αγαπάει

Her News