HerNews.gr
Beauty

Ενυδατικές κρέμες με SPF: Είναι πραγματικά αποτελεσματικές;

Ενυδατικές κρέμες με SPF

Για τις ενυδατικές κρέμες με SPF ισχύει ένα παράδοξο, που πολλές φορές ίσως και να προκαλεί σύγχυση στον χώρο της ομορφιάς.

Από τη μία, το αντηλιακό προορίζεται για να τοποθετείται στο δέρμα και να λειτουργεί ως «ασπίδα» μεταξύ του προσώπου και του ήλιου.

Γενικά, δεν προορίζεται για να διεισδύσει στην επιδερμίδα σας, δεδομένου ότι η κύρια λειτουργία του είναι να εμποδίζει όλες τις βλαβερές ακτίνες UV.

 

Από την άλλη πλευρά, για τις ενυδατικές κρέμες ισχύει το αντίθετο. Σκοπός τους είναι να διεισδύσουν στο δέρμα, προσφέροντας την απαραίτητη υγρασία.

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένα προϊόν που συνδυάζει και αντηλιακή προστασία και ενυδατική να λειτουργήσει σωστά για κάθε πρόσωπο, προστατεύοντας το δέρμα σας από τον ήλιο και να το ενυδατώσει σωστά;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι απλή. Πώς θα κάνετε λοιπόν την σωστή επιλογή;

ενυδατικές κρέμες με SPF vs αντηλιακό

Πώς λειτουργούν τα αντηλιακά και οι ενυδατικές κρέμες;

Το αντηλιακό απαιτεί συνέπεια στην καθημερινότητά σας και είναι το τελευταίο βήμα της skincare ρουτίνα σας.

Ο σκοπός του αντηλιακού είναι να σχηματίσει ένα προστατευτικό μανδύα στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος για να το θωρακίσει. Κανένα αντηλιακό δεν αποκαθιστά την ισορροπία της υγρασίας, ούτε μεταφέρει συστατικά πιο βαθιά στο δέρμα, ούτε ενυδατώνει.

Μια αυτοτελής φόρμουλα είναι ικανή να εμποδίσει την αλλοιωτική δράση των ακτινών UV και την ανάπτυξη δερματικών προβλημάτων όπως οι πανάδες, η θαμπή όψη και η πρόωρη γήρανση.

Οποιοδήποτε αντηλιακό κυκλοφορεί στην αγορά, ελέγχεται από τον FDA ως φάρμακο.

Για να εγκριθεί, απαιτείται να περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ποσότητα SPF, η οποία θα εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητά του, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για άλλα ενεργά συστατικά.

Ενώ, όταν εκτίθεται σε αέρα και φως, το αντηλιακό γίνεται αναποτελεσματικό μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 90 λεπτά το πολύ). Έτσι, πρέπει να το εφαρμόσετε ξανά από την αρχή.

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στις ενυδατικές κρέμες με SPF και στο αντηλιακό, ο νικητής είναι εμφανής!

Τι ισχύει με τις ενυδατικές κρέμες;

Αν και οι ενυδατικές κρέμες διεισδύουν στο δέρμα, ξεπερνούν μόνο το ανώτερο στρώμα, το οποίο βρίσκεται πάνω από στην επιδερμίδα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αντηλιακό.

Ωστόσο, στην ετικέτα ενός αντηλιακού μπορεί να αναγράφεται SPF 15 ή 30, τότε είναι πιθανό να τοποθετείτε στο πρόσωπό σας λιγότερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεστε, μειώνοντας την ενυδάτωση και τα αντίστοιχα SPF που λαμβάνετε.

Είναι πιθανό λοιπόν η χρήση ενυδατικής να αραιώσει ακόμα περισσότερο το αντηλιακό σας. Ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής των δύο προϊόντων είναι να βάλετε πρώτα ενυδατική κρέμα και μετά να εφαρμόσετε αντηλιακό, κάθε πρωί τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έκθεση σας στον ήλιο.

Οι ενυδατικές κρέμες με SPF είναι το ίδιο αποτελεσματικές με το αντηλιακό;

Η απάντηση είναι, όχι. Το αντηλιακό και οι ενυδατικές κρέμες μεμονωμένα δρουν πιο σωστά, από ότι ένα προϊόν με συνδυαστικά στοιχεία. Αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

  • Τα προϊόντα διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα
  • Η ανάμειξη ενός αντηλιακού με άλλα συστατικά μπορεί να αραιώσει την φόρμουλά του
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ώρες που εκτίθεσθε στον ήλιο πρέπει να εφαρμόζετε συνεχώς αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να μην θέλετε να κάνετε με την ενυδατική σας κρέμα.

Ωστόσο, αν και δεν συνιστάται να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με SPF, σίγουρα είναι προτιμότερο από το να μην εφαρμόζεται καθόλου αντηλιακό.

 

Εάν μπορούσαμε να επιλέξουμε κάτι αποκλειστικά, θα προτείναμε να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά την ενυδατική σας και ξεχωριστά το αντηλιακό σας, με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω.

Διατηρώντας  ξεχωριστές τις φόρμουλες των προϊόντων σας, θα αποκομίσετε και τα πλήρη οφέλη τους.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι: Η must θεραπεία για την ανανέωση της επιδερμίδας σας!

Νεότερα Άρθρα

Emerald nails: Aυτό είναι το αγαπημένο manicure της Selena Gomez!

HerNewskl

Pressed Powder vs Loose Powder: Οι διαφορές & η χρήση της κάθε μιας

HerNews ka

Αραίωση φρυδιών: Γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε

HerNews ka