HerNews.gr
Διεθνή

Φεγγάρι του Λύκου: Τι κάνει την πανσέληνο του Ιανουαρίου τόσο ξεχωριστή;

Η πρώτη πανσέληνος του 2024, γνωστή ως «Φεγγάρι του Λύκου», είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκαθαρίσετε τους στόχους και τις προθέσεις σας για το νέο έτος, και ακόμη και στην αστρολογία, η πανσέληνος αντιπροσωπεύει μια εποχή κορύφωσης και εκπλήρωσης.

Είναι μια εποχή που τα συναισθήματα και η διαίσθηση ενισχύονται και μπορείς να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, το φεγγάρι του λύκου θα κορυφωθεί.

Γιατί λέγεται φεγγάρι του λύκου;

Ο όρος φεγγάρι του λύκου οφείλεται στο γεγονός ότι οι φυλές στις Ηνωμένες Πολιτείες το αποκαλούσαν έτσι γιατί έλεγαν ότι με την εμφάνισή του οι λύκοι άρχισαν να ουρλιάζουν, λόγω της γοητείας με τον φυσικό δορυφόρο της Γης και τη σύνδεση των λύκων με τη Σελήνη.

Λέγεται επίσης ότι η έλλειψη τροφής αυτή την εποχή του χρόνου, λόγω του κρύου και των χαμηλών θερμοκρασιών, περιέπλεξε το κυνήγι των λύκων και άρχισαν να ουρλιάζουν από την πείνα.

Ωστόσο, με τα χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι λύκοι αναπαράγονται και είναι πιο δραστήριοι, επομένως τα ουρλιαχτά τους είναι πιο δυνατά αυτή την εποχή.

Το The Old Farmer’s Almanac άρχισε να δημοσιεύει τα ονόματα των πανσελήνων τη δεκαετία του 1930. Σημειώνει ότι η πανσέληνος του Ιανουαρίου «έγινε γνωστή ως το Φεγγάρι του Λύκου επειδή οι λύκοι ήταν πιο πιθανό να ακούγονταν να ουρλιάζουν εκείνη την εποχή».

Οι ινδικές ομάδες έχουν επίσης διαφορετικά ονόματα για αυτήν την πρώτη πανσέληνο, σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac.

Τι είναι το φεγγάρι του λύκου;

Το συγκεκριμένο φεγγάρι είναι το όνομα για την πρώτη πανσέληνο του χρόνου. Η πανσέληνος εμφανίζεται όταν το φεγγάρι εμφανίζεται ως ένας πλήρως φωτισμένος κύκλος στον ουρανό, με ολόκληρη την επιφάνειά του ορατή από τη Γη.

Αυτό συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ήλιο , με τη Γη στη μέση, αναγκάζοντας το φεγγάρι να αντανακλά το φως του ήλιου πίσω στον παγκόσμιο πληθυσμό. Η πανσέληνος εμφανίζεται συνήθως κάθε 29,5 ημέρες και είναι ένα σημαντικό γεγονός στην αστρολογία και την πνευματικότητα.

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024 & τι σημαίνουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπράντ Πιτ: Άφησε τον 105χρονο γείτονα του να μένει χωρίς ενοίκιο στην έπαυλη του στο Λος Άντζελες

HerNews ka

Ραφαέλ Ναδάλ: Κυκλοφορεί νέα συλλογή αρωμάτων με την γυναίκα του

HerNews ka

ΟΗΕ: “Θεαματική αύξηση” στην παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης

HerNews ka