HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Λόγοι για τους ο οποίος ο σύντροφός σας έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση

Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι μια κατάσταση όπου ο άνδρας αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να εκσπερματώσει σε μια αναμενόμενη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι πιθανές αιτίες της καθυστερημένης εκσπερμάτισης μπορεί να περιλαμβάνουν ψυχολογικούς παράγοντες, όπως άγχος ή κατάθλιψη, καθώς και φυσιολογικά ή ορμονικά προβλήματα. Η συμβουλή ενός ειδικού στην ουρολογία ή τη σεξουαλική υγεία μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και τη θεραπεία αυτού του προβλήματος.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί ο σύντροφός σου να έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση και τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

1. Μπορεί να έχει (σεξουαλικό) άγχος

Κατά τη διάρκεια του προκαταρκτικού παιχνιδιού όλα είναι καλά, αλλά ενώ κάνει σεξ δεν μπορεί να αποδώσει καλά και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί είναι έτσι.  Μπορεί να νομίζεις ότι είναι δικό σου λάθος, αλλά όχι δεν φταις εσύ ούτε αυτός φταίει. Έχει σεξουαλικό άγχος, ή επίσης μπορείτε να το πείτε άγχος σεξουαλικής απόδοσης.  Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η εμπειρία του στο παρελθόν μπορεί να μην ήταν καλή και γι’ αυτό μπορεί να έχει σεξουαλικό άγχος.

Ή έχει τόσο πολύ άγχος  λόγω δουλειάς ή οποιουδήποτε προσωπικού προβλήματος και γι’ αυτό δεν μπορεί να αποδώσει καλά στο κρεβάτι. Ή ίσως πιστεύει ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τις σεξουαλικές σας ανάγκες ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις προσδοκίες σας στο κρεβάτι, γι’ αυτό μπορεί να αισθάνεται ανάξιος ή κάτι τέτοιο και αυτό μπορεί να του προκαλεί σεξουαλικό άγχος. Και ενώ κάνετε σεξ, αν νιώθετε ότι έχει άγχος ή κάτι τέτοιο ή νιώθετε ότι το μυαλό του είναι κάπου αλλού εκείνη τη στιγμή, μιλήστε  του για αυτό το θέμα. Ρωτήστε τον τι του προκαλεί αυτό το άγχος ή ποιο είναι το θέμα. Το να τον ρωτάς ήρεμα δεν τον κάνει να ντρέπεται, αυτό θα ήταν το χειρότερο.

2. Ίσως δεν υπάρχει αρκετό προκαταρκτικό παιχνίδι

Τα προκαταρκτικά παιχνίδια διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή, τα προκαταρκτικά παιχνίδια όχι μόνο θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή, αλλά θα βελτιώσουν και τη σχέση σας με τον φίλο σας έξω από την κρεβατοκάμαρα.  Το προκαταρκτικό παιχνίδι βοηθάει στο να έχετε καλύτερο οργασμό και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε καλύτερο και “μεγαλύτερο” σεξ με τον φίλο σας. Οπότε, ναι, τα προκαταρκτικά παιχνίδια διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι είναι αυτό που κάνει τον φίλο σας να ενεργοποιείται. Θα πρέπει να γνωρίζετε τις φαντασιώσεις του φίλου σας, θα είναι χρήσιμο στο κρεβάτι. Εάν ο φίλος σας έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε κάτι όταν δεν είναι σε θέση να τελειώσει εκείνη τη στιγμή… κάτι που θα τον κάνει να χάσει τον έλεγχο εκείνη τη στιγμή και θα τελειώσει πιο γρήγορα.

3. Ίσως το μυαλό του να είναι κάπου αλλού ενώ κάνει σεξ.

Ίσως έχει κάποια προβλήματα στην επαγγελματική του ζωή ή κάποια προβλήματα στην οικογένειά του που μπορεί να τον επηρεάζουν. Γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να έχει οργασμό ή έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Επίσης μπορεί να σκέφτεται τη σχέση του μαζί σας, ίσως έχει κάποιες ανησυχίες. Αν λοιπόν είναι  απόμακρος ή τον βρίσκετε εκτός ζώνης σχεδόν όλη την ώρα ενώ κάνετε σεξ ή έξω από το κρεβάτι, τότε θα πρέπει να του μιλήσετε για το τι του συμβαίνει.  Μιλήστε του και κάντε τον να νιώσει άνετα ώστε η σχέση σας μαζί του να γίνει καλύτερη. 

4. Ίσως δεν τον ελκύεις πια

Ίσως σταμάτησε να σε βρίσκει ελκυστική, συμβαίνει σε μερικούς ανθρώπους ακόμα κι αν είστε και οι δύο μαζί για πολύ καιρό, ο φίλος σας μπορεί να σταματήσει να σας βρίσκει ελκυστική.  Δεν φταις εσύ, οπότε δεν πρέπει να το σκέφτεσαι υπερβολικά, μπορεί να μην τον ελκύεις πια, γι’ αυτό έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Αν τον βρείτε να σας αγνοεί, να λέει ψέματα ή να σας κρύβει πράγματα και μάθετε από κάποιον άλλο για αυτόν που σας έκρυβε τότε, δεν ενδιαφέρεται πια για εσάς. 

5. Ίσως αυνανίζεται πολύ

Ο συχνός αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του ιδιότυπου αυνανιστικού στυλ. Σε αυτό, οι άντρες συνηθίζουν τόσο πολύ σε κάποιο είδος ρυθμού ή μοτίβου, που το συνηθίζουν και όταν κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους εκείνη την ώρα έχουν αυτό το πρόβλημα της καθυστερημένης εκσπερμάτισης. Ή ίσως αυνανίστηκε σήμερα μία ή δύο φορές, τότε θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τελειώσει.

6. Ίσως έχει κάποια ιατρικά θέματα

Το πρόβλημα της  καθυστερημένης εκσπερμάτισης  είναι ιατρικό ζήτημα αλλά αντιμετωπίζεται και είναι ένα πολύ κοινό ιατρικό πρόβλημα.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικοί άνδρες δεν μπορούν καν να επιτύχουν οργασμό, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο κατά καιρούς για κάποιους άντρες, είναι ένα θέμα δια βίου.

Και υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται περιστασιακή καθυστερημένη εκσπερμάτιση, καθώς συμβαίνει με έναν συγκεκριμένο σύντροφο ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο. Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για την καθυστερημένη εκσπερμάτιση, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για αυτό και αυτό το ζήτημα θα λυθεί.

7. Ίσως βλέπει πολύ πορνό

Εάν ο φίλος σας παρακολουθεί πολύ πορνό, τότε υπάρχει πιθανότητα ενώ κάνει σεξ μαζί σου να αντιμετωπίσει καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Και ενώ παρακολουθεί πορνό δημιουργεί μια νέα εικόνα της σεξουαλικής του ζωής στην οποία φαντάζεται πώς θα κάνετε σεξ ο ίδιος και εσείς, το μυαλό του δημιουργεί μια φαντασίωση ότι θέλει να το κάνει. Το να έχει φαντασία δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν του δημιουργήσει τη συνήθεια να παρακολουθεί πορνό και να αυνανίζεται, τότε θα συνηθίσει στον τρόπο κορύφωσής του και όταν θα κάνει σεξ μαζί σου, εάν η φαντασία του δεν ανταποκρίνεται όπως φανταζόταν, τότε θα χάσει ενδιαφέρον και θα απογοητευτεί κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη εκσπερμάτιση.

8. Έχει αυξηθεί η κατανάλωση αλκοόλ

Το να πίνει λίγο αλκοόλ είναι εντάξει, μπορεί ακόμη και να τον ερεθίσει, αν πίνει πολύ αλκοόλ τότε υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να έχει στύση και επίσης δεν θα μπορεί να έχει οργασμό ή ακόμα και αν θα έχει θα είναι καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία και θα καταστρέψει τη διάθεσή του. Αν λοιπόν έχει αυξηθεί η κατανάλωση αλκοόλ τον τελευταίο καιρό τότε ρωτήστε τον για το τι του συμβαίνει τελευταία.

Πολυσυντροφικότητα: Το ερωτικό μοτίβο που καταρρίπτει τον όρο «στους δύο τρίτος δεν χωρεί»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Είναι το texting κακό όταν έχεις σχέση;

Her News b

Τι πρέπει να ξέρεις για την σεξουαλική ζωή της σχέσης σου;

Her News b

Pretzel: Η αγαπημένη στάση του σεξ για όσους λατρεύουν το φθινόπωρο

HerNewskl