HerNews.gr
Health

Αυτό πρέπει να τρώτε πραγματικά για πρωινό

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε ξεκινώντας τη μέρα με δημητριακά, τοστ, κουλούρια ή ένα σάντουιτς. Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα να μην τρώτε πρώτα αυτά τα είδη ζαχαρούχων, μη επεξεργασμένων τροφών, αλλά να προτιμάτε ένα αλμυρό πρωινό.

Παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι γενικά πιο υγιείς – όσοι το παραλείπουν συχνά φαίνεται να έχουν κακή ποιότητα διατροφής και έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τώρα που οι χρονικά περιορισμένες μέθοδοι διατροφής, όπως η διαλείπουσα νηστεία, γίνονται όλο και πιο κοινές, το ερώτημα είναι τι να πούμε για το πρωινό. Είναι θέμα προσωπικής φυσιολογίας και τρόπου ζωής. Για μερικούς, ένα πρώιμο γεύμα για να ξεκινήσουν την ημέρα τους τροφοδοτεί τις πρωινές τους δραστηριότητες και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Άλλοι θα διαπιστώσουν ότι λειτουργούν καλύτερα χωρίς αυτό. Δεν είναι μια κατάσταση που ταιριάζει σε όλους. Το να ακούς το σώμα σου είναι το κλειδί.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα για πρωινό;

Εάν σας αρέσει το πρωινό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τρώτε τις σωστές τροφές, γιατί οι λάθος τροφές μπορούν να σας προετοιμάσουν για μια ανθυγιεινή μέρα. Ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό θα πρέπει ιδανικά να περιέχει έναν συνδυασμό φυτικών ινών, καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για να επιβραδύνουν την απορρόφηση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά στη διατήρηση της πληρότητας και παρέχει σταθερή απελευθέρωση ενέργειας.

Αποφύγετε επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά και το τοστ, καθώς προκαλούν γρήγορες αιχμές στα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης, οδηγώντας σε ένα «rollercoaster» ενεργειακών κορυφών όλη την ημέρα. Οτιδήποτε περιέχει επεξεργασμένα σάκχαρα ή απλούς υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγεται. 

Θυμηθείτε επίσης ότι τα περισσότερα κουτιά δημητριακών που ισχυρίζονται ότι είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά έχουν στην πραγματικότητα λίστες συστατικών που λένε μια διαφορετική ιστορία – διαβάζετε πάντα την ετικέτα.

Ένα καλό πρωινό μπορεί να αποτελείται από ομελέτες λαχανικών, ωμό (φυσικό και χωρίς ζάχαρη) γιαούρτι ή κεφίρ (και τα δύο καλά για το έντερό σας) με ξηρούς καρπούς, σπόρους και μούρα ή κλασικά όπως αβοκάντο, αυγά ή/και καπνιστό σολομό. Μπορεί να μην φαίνεται τόσο φυσικό το πρωί, αλλά τρώτε πολλά λαχανικά και αντικαταστήστε το κανονικό ψωμί με ψωμί ολικής αλέσεως, όπως γερμανική σίκαλη ή προζύμι χωρίς γλουτένη.

Τρώγοντας με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε τις συνεχείς διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και την αναπόφευκτη κατάρρευση της διάθεσης, της ενέργειας και της πείνας που ακολουθούν.

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε φρούτα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κι όμως! Έλληνας γιατρός βρήκε το φάρμακο για τη λευχαιμία!

Her News b

Πώς θα νικήσεις το hangover μετά το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς

Her News

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

HerNewskl