HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη στο νοσοκομείο για την επέμβαση στον προστάτη

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για τη θεραπεία διευρυμένου προστάτη.

Την Παρασκευή 26/1, ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, φωτογραφήθηκε να φτάνει με  τη βασίλισσα Καμίλα  στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, το ίδιο νοσοκομείο όπου  η Κέιτ Μίντλετον  αναρρώνει από την εγχείρηση κοιλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο βασιλιάς επισκέφτηκε την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο νοσοκομείο πριν από τη δική του επέμβαση. Στις 17 Ιανουαρίου, το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Κέιτ είχε υποβληθεί σε «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά» την προηγούμενη μέρα. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο Κάρολος έφυγε από την κλινική λίγο μετά τις 8:30 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή, έχοντας επιστρέψει στο Λονδίνο την προηγούμενη ημέρα πριν από τη διαδικασία.

«Ο Βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία», επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δήλωση την Παρασκευή. «Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και με χαρά μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν στις 17 Ιανουαρίου ότι ο Κάρολος θα κατευθυνόταν στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια «διορθωτική διαδικασία» για τη θεραπεία της καλοήθους πάθησης.

«Όπως και χιλιάδες άντρες κάθε χρόνο, ο Βασιλιάς αναζήτησε θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη. Η κατάσταση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι καλοήθης και θα πάει στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για διορθωτική διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι δημόσιες δεσμεύσεις του Βασιλιά θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης».

Μια βασιλική πηγή είπε στο PEOPLE ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις συνταγματικές απαιτήσεις και τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να ενθαρρύνει τους άνδρες που μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα, να υποβληθούν σε έλεγχο. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η καλοήθης διόγκωση του προστάτη είναι συχνή σε άνδρες άνω των 50 ετών και συνήθως δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία.

Βασιλιάς Κάρολος: Ο λόγος που αποκάλυψε τη διάγνωσή του ενώ η Κέιτ την κράτησε κρυφή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Αρνούνται τις φήμες για προβλήματα στο γάμο τους

HerNews ka

Σοφία Βεργκάρα: Η έντονη επιθυμία του Τζο Μανγκανιέλο να κάνουν παιδιά οδήγησε στον χωρισμό του ζευγαριού

HerNews ka

Ευλογιά των πιθήκων: Tο πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Πως είναι ο 59χρονος ασθενής

Her News