HerNews.gr
Beauty

Λευκές τρίχες: 5 λόγοι που μπορεί να ασπρίζουν τα μαλλιά σας

Οι λευκές τρίχες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται από πού προέρχεται αυτή η αλλαγή στα μαλλιά και φυσικά για το αν υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί ή να σταματήσει, ειδικά αν γίνεται γρήγορα.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις η αλλαγή αυτή οφείλεται, βέβαια, σε ηλικιακούς παράγοντες, κάτι που αποτελεί και φυσιολογικό φαινόμενο με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο να αποκτήσουμε λευκές τρίχες, πρόωρα.

Οι παράγοντες αυτοί φυσικά και αφορούν κυρίως τον τρόπο ζωής μας, τις δράσεις μας και γενικότερα το πώς ζούμε στην καθημερινότητά μας και έτσι και οι λύσεις που θα δούμε για να μάθουμε να περιορίζουμε την εξάπλωση των λευκών μαλλιών αφορούν, επίσης, την καθημερινή μας ζωή. 

Λευκές τρίχες: 5 λόγοι που μπορεί να ασπρίζουν τα μαλλιά σας

Λευκές τρίχες: 5 λόγοι που μπορεί να ασπρίζουν τα μαλλιά σας

  1. Κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα αποτελεί ύψιστο παράγοντα που μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στην εμφάνιση περισσότερων λευκών μαλλιών ήδη από νεαρή ηλικία. Η κληρονομικότητα, λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του πότε και πόσο γρήγορα θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας.

Έτσι, εάν οι γονείς σας ή οι παππούδες σας ή κάποιο άλλο πρόσωπο από το στενό οικογενειακό σας περιβάλλον ήρθε αντιμέτωπο με λευκές τρίχες από νεαρή κιόλας ηλικία, είναι πολύ πιθανό να έρθετε κι εσείς αντιμέτωποι από την ίδια μικρή ηλικία με τις λευκές τρίχες.

2. Στρες

Το στρες είναι ο βασικότερος παράγοντας που ασπρίζει τα μαλλιά μας και αφορά την καθημερινότητά μας και τον τρόπο ζωής μας. Κατά τη διάρκεια του πολύ έντονου στρες βλάπτονται τα κύτταρα του σώματός μας, ακόμα κι εκείνα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των μαλλιών (μελανοκύτταρα).

Με την πάροδο του χρόνου τα μελανοκύτταρα παύουν να είναι λειτουργικά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πλήθος λευκών τριχών να ξεπροβάλλει από τα μαλλιά μας. 

3. Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ακόμη ένας παράγοντας που επηρεάζει τα κύτταρά μας και την καλή υγεία των μελανοκυττάρων, ενώ δρα με τον ίδιο τρόπο, όπως το στρες, και αποδυναμώνει τον οργανισμό.

Έτσι, ειδικά, αν καπνίζετε και έρχεστε αντιμέτωποι με έντονο άγχος, είναι πολύ πιθανό να δείτε τις λευκές τρίχες να πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο κεφάλι σας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασκεφτείτε την σχέση σας με το τσιγάρο, να το περιορίσετε και γιατί όχι να το κόψετε;

Mob wife bob: Το hair look που ήρθε να καταρρίψει την clean girl αισθητική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κim Kardashian: Έκανε την απόλυτη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNewskl

Balayage 2023: 5 υπέροχα looks για να δοκιμάσετε το φθινόπωρο

HerNewskl

Icy Makeup: Bρήκαμε το μακιγιάζ που ταιριάζει σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες για το 2024

HerNewskl