HerNews.gr
DECORNEWS

Συμβουλές για να οργανώσετε μια μικρή ντουλάπα με πολλά ρούχα

Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος μιας ντουλάπας, αλλά το πώς την χρησιμοποιείς. Αν αγαπάτε τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά δεν έχετε χώρο στη ντουλάπα για όλα, ήρθε η ώρα να αναδιοργανωθείτε.

Η ύπαρξη μιας ποικιλίας επιλογών αποθήκευσης είναι απαραίτητη για μια μικρή ντουλάπα. Η εγκατάσταση ενός οργανωτικού συστήματος είναι οικονομικά προσιτή και θα κάνει την ντουλάπα σας πιο λειτουργική και αισθητικά καθαρότερη. Αυτό, μαζί με τις έξυπνες τεχνικές αναδίπλωσης, σας βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο και να βρίσκετε τα ρούχα σας.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε τις αγαπημένες μας συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιήσετε το χώρο και τη λειτουργικότητα στη μικρή σας ντουλάπα όταν είναι γεμάτη με όλα τα αγαπημένα σας ρούχα.

1. Ξεχωριστά διπλωμένα ρούχα

Διπλωμένα ρούχα που χωρίζονται με ακρυλικά διαχωριστικάΓια να διατηρήσετε τα ρούχα ξεχωριστά και τακτοποιημένα, προσθέστε ακρυλικά διαχωριστικά ραφιών που αναμειγνύονται άψογα διατηρώντας τα πράγματα οργανωμένα . Αυτά τα διαχωριστικά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο ράφι και ταιριάζουν με τα περισσότερα τυπικά ράφια.

2. Κρεμάστε κασκόλ στον τοίχο

Μια ντουλάπα με ακρυλικούς γάντζους για κρεμαστές κασκόλ

Τα χαλαρά αντικείμενα όπως τα κασκόλ μπορούν εύκολα να κάνουν μια μικρή ντουλάπα να φαίνεται ακατάστατη. Για να βοηθήσετε στην οργάνωση, τοποθετήστε ακρυλικούς γάντζους στον τοίχο ή την πόρτα της ντουλάπας για να κρεμάσετε κασκόλ ή ζώνες. Αυτό τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα ενώ κρατά την ακαταστασία από το πάτωμα της ντουλάπας σας.

3. Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας

Μια βρεφική ντουλάπα με διοργανωτέςΚαθώς το μωρό σας μεγαλώνει, μεγαλώνουν και τα ρούχα του. Η προσθήκη διαχωριστικών μεγέθους ρούχων στη σχάρα ρούχων θα διευκολύνει την εύρεση του σωστού μεγέθους ρούχων για το μωρό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα διαχωριστικά  ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας εκτυπώνοντας ένα χαριτωμένο μοτίβο σε χαρτί και κολλώντας το στα διαχωριστικά. 

4. Ρούχα διπλωμένα κάθετα

Συρτάρια με διαχωριστικά από μπαμπούΉμασταν όλοι εκεί, ψαχουλεύοντας την ντουλάπα προσπαθώντας να βρούμε το αγαπημένο μας μπλουζάκι. Παρουσιάζοντας το κάθετο δίπλωμα: τα ρούχα που διπλώνονται κάθετα σας επιτρέπουν να βλέπετε τα πάντα στη συρταριέρα και εξοικονομείτε χώρο. 

5. Τοποθετήστε τις ζώνες σε ένα συρτάρι

Συρτάρι ντουλάπας με οργανωτή ζώνηςΕάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τον χώρο του τοίχου σας για άλλα χαλαρά αντικείμενα, ένα συρτάρι είναι ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε τις ζώνες σας. Τα διαχωριστικά συρταριών όπως αυτό θα κρατήσουν όλες τις ζώνες σας χωρισμένες και θα τις βρίσκετε εύκολα.

6. Προσθέστε μια ποικιλία επιλογών αποθήκευσης

Οργανωμένη ντουλάπα με κάδουςΓια να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια μικρή ντουλάπα, πρέπει να είναι λειτουργική. Η οργάνωση και η παροχή ενός καθορισμένου χώρου για όλα τα ρούχα σας θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ντουλάπας σας. Προσθέστε μια ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, όπως ράφια, καλάθια αποθήκευσης και ασορτί κρεμάστρες που θα προσθέσουν μια καθαρή εμφάνιση χωρίς ακαταστασία.

7. Προσθήκη διαχωριστικών συρταριών 

Συρτάρι με ακρυλικά διαχωριστικάΑγαπάμε την κάθετη πτυχή λόγω του πόσο χώρο εξοικονομεί και σας επιτρέπει να βλέπετε τα πάντα στη ντουλάπα σας. Η προσθήκη ακρυλικών διαχωριστικών συρταριών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα συρτάρια σας οργανωμένα διαχωρίζοντας τις σειρές διπλωμένων ρούχων.

8. Δοκιμάστε να τα τυλίξετε 

Μια συρταριέρα με διπλωμένα ρούχαΗ μέθοδος τυλίγματος λειτουργεί εξαιρετικά για μικρότερα είδη ένδυσης και αξεσουάρ. Αυτό το συρτάρι χωράει πολλά πουκάμισα με τη μέθοδο του κυλίνδρου και μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε κάθε αντικείμενο.

9. Τοποθετήστε τις τσάντες στις κρεμάστρες

Κρεμάστρες για τσάντεςΟι τσάντες καταλαμβάνουν πολύ πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Τα καλάθια και οι κάδοι αποθήκευσης δεν είναι ιδανικά για τσάντες, επειδή μπορεί να προκαλέσουν φθορές ή να τις καταστρέψουν. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε κρεμάστρες για τσάντες, ώστε να διατηρούν το σχήμα τους και να κάνουν τη ντουλάπα σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

10. Αποθηκεύστε ογκώδη ρούχα στα ράφια

Ένα ράφι ντουλάπας με διπλωμένα ρούχαΟρισμένα ρούχα, όπως πλεκτά πουλόβερ, μπορεί να απλωθούν και να φαίνονται ογκώδη αν τα κρεμάσετε. Είναι καλύτερο να διπλώνετε αυτούς τους τύπους ρούχων στα ράφια για να αποφύγετε την καταστροφή τους και να εξοικονομήσετε χώρο στη σχάρα της ντουλάπας σας.

Προσθέστε διαχωριστικά ραφιών για να διατηρήσετε τα πράγματα στα καθορισμένα σημεία τους.

Δείτε πως να επεκτείνετε τον υπάρχοντα χώρο της ντουλάπας σας με απλές & οικονομικές λύσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λουλούδια: Πώς θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις το τέλειο μπουκέτο

Her News

Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου που χρειάζεστε φέτος, με βάση το ζώδιό σας

HerNews ka

Πώς μπορείτε να βάλετε το σπίτι σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων & να είναι ταυτόχρονα κομψό;

HerNews ka