HerNews.gr
Health

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γεμίζουμε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια;

πλαστικό

Aν ψάξουμε στην τσάντα σας, θα εντοπίσουμε ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού. Και είναι σωστό που πάντα έχετε μαζί σας το μπουκαλάκι. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί έναν τρόπο να διατηρείτε τη σωστή υδροσομία σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά όταν εξαντλήσετε το νερό, τι κάνετε; α. Πετάτε το μπουκάλι, β. το ξαναγεμίζετε για να συνεχίσετε να πίνετε.

πλαστικό μπουκάλι νερού

Όσον αφορά την ερώτηση αν υπάρχει σωστή απάντηση, η απάντηση είναι ναι και αυτή είναι η α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μιας χρήσης και δεν προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση. Η επαναχρησιμοποίησή τους αυξάνει τον ρυθμό τριβής στην εσωτερική επιφάνεια.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γεμίζουμε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια;

Επίσης,  απελευθερώνουν μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια, και υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν χημικές ουσίες στο νερό. Το πλαστικό, που προέρχεται από πετρέλαιο, όταν θερμαίνεται, απελευθερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως η δισφαινόλη Α (BPA), η οποία συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως αναπαραγωγικές δυσκολίες, παχυσαρκία, καρκίνος και διαβήτης.

πλαστικό μπουκάλι νερού

Πέραν από το γεγονός ότι επιβαρύνουν το νερό με χημικές ουσίες, τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να αποτελέσουν φωλιά για βακτήρια. Κατά την επαναχρησιμοποίηση, νέα βακτήρια εισέρχονται στο νερό, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, ιδίως αν κάποιος έχει αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος ή υποκείται σε χρόνιες παθήσεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να εξετάσεις τις παρακάτω επιλογές:

  1. Μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο χάλυβα: Κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, δεν περιέχουν BPA ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.
  2. Γυάλινα μπουκάλια νερού: Απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες, τα γυάλινα μπουκάλια δεν θα διοχετεύσουν τοξίνες στο νερό σου.
  3. Χάλκινα μπουκάλια νερού: Τα χάλκινα μπουκάλια αποτελούν μια ασφαλή επιλογή, εξαλείφοντας τον κίνδυνο της μεταφοράς χημικών ουσιών από τα πλαστικά μπουκάλια.

Το πόσιμο νερό ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αγαπημένου φρούτου

Her News

Χειμωνιάτικα βότανα για την θωράκιση του οργανισμού μας

Her News

Γλυκοπατάτα: Οφέλη που δεν γνώριζες ότι έχει

Her News