HerNews.gr
Health

Γλυκοπατάτα: Οφέλη που δεν γνώριζες ότι έχει

Η γλυκοπατάτα είναι ένα από τα πιο γλυκά λαχανικά και εύκολα στο μαγείρεμα! Ταιριάζει με μια μεγάλη ποικιλία συστατικών και μπορείτε ουσιαστικά να την απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί η γλυκοπατάτα είναι τόσο καλή για εσάς και την υγεία σας.

1. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σημαντικές βιταμίνες

Η γλυκοπατάτα είναι γνωστή για την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη Α. Βέβαια στην πραγματικότητα υπάρχει ως βήτα καροτίνη, μια φυτική χρωστική ουσία που δίνει στις γλυκοπατάτες το πορτοκαλί χρώμα τους. Και το σώμα μας τη μετατρέπει σε βιταμίνη Α μόλις τις φάμε. Ωστόσο, είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Β6.

2. Οι γλυκοπατάτες παρέχουν απαραίτητα μέταλλα

Τα μέταλλα είναι εξίσου απαραίτητα με τις βιταμίνες. Μια μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτα παρέχει το 25% της ημερήσιας αξίας μαγγανίου, το 20% της ημερήσιας αξίας χαλκού και το 12% της ημερήσιας αξίας καλίου. Η λήψη αρκετού μαγγανίου είναι σημαντική για την προαγωγή της υγείας των οστών. Ο χαλκός βοηθά το σώμα μας με μια ποικιλία λειτουργιών, όπως τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.

3. Οι γλυκοπατάτες έχουν σύνθετους υδατάνθρακες

Το σώμα μας χρειάζεται επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων για να επιβιώσει, επειδή είναι η νούμερο ένα πηγή ενέργειας μας. Η γλυκοπατάτα έχει σύνθετους υδατάνθρακες, που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν στο σώμα σας. Οπότε μας δίνουν ενέργεια για περισσότερη ώρα.

4. Η γλυκοπατάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία της όρασής σας

Οι πορτοκαλί γλυκοπατάτες είναι μία από τις καλύτερες πηγές βήτα καροτίνης. Η βήτα καροτίνη, που το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α, όπως είπαμε προηγουμένως, βοηθά στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας και σας βοηθά να βλέπετε καλά στο σκοτάδι.

Μαζί με άλλα καροτενοειδή, δρα επίσης ως αντιοξειδωτικό για την προστασία των οφθαλμικών κυττάρων από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και τη φλεγμονή. Το βήτα καροτένιο είναι λιποδιαλυτό, επομένως απορροφάται καλύτερα όταν καταναλώνεται με λίπος, όπως βούτυρο, ελαιόλαδο ή αβοκάντο.

Τρόφιμα που πρέπει & που δεν πρέπει να τρώτε όταν έχει καύσωνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέσσερις υπερτροφές για ενίσχυση της υγείας σας

Her News

Οι βλάβες του ήλιου στο δέρμα – Φωτοδερματοπάθειες, ηλιακό έγκαυμα, μελάνωμα

HerNews ka

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Her News