HerNews.gr
Beauty

Το πόσιμο νερό ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σας;

Όταν πρόκειται να αποκτήσετε λαμπερό, νεανικό δέρμα, φαίνεται ότι σχεδόν κάθε διασημότητα, μοντέλο και influencer έχει πάντα την ίδια ακριβώς συμβουλή: πίνετε περισσότερο νερό από όσο νομίζετε ότι πρέπει. 

Ακόμη και οι ειδικοί ευεξίας θα σας πουν ότι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού είναι το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε την εμφάνισή σας. Όταν είστε ενυδατωμένοι, οι αρθρώσεις σας λιπαίνονται, το δέρμα σας τρέφεται και οι θύλακες των τριχών σας μπορούν να αναπτυχθούν υγιεινά.

Είναι λογικό. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να καταναλώνουμε αρκετό νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και όλοι γνωρίζουμε ότι όταν είμαστε αφυδατωμένοι, σίγουρα δεν φαινόμαστε ή δεν αισθανόμαστε καλύτερα.

Πόσο νερό χρειάζεται πραγματικά να πιείτε για να εκπέμπετε λάμψη που εντυπωσιάζει; 

Λέγεται συχνά ότι το νερό είναι ζωή – και πραγματικά, δεν θα επιζούσαμε ούτε καν θα υπήρχαμε χωρίς αυτό. Όχι μόνο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του όγκου του σώματός μας, αλλά χρησιμεύει ως μέσο για την παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών στα κύτταρά μας και την απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών και των αποβλήτων. Βοηθά επίσης το σώμα μας να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία, λιπαίνει τις αρθρώσεις και προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς και τα σημαντικά όργανά μας. Το να είσαι καλά ενυδατωμένος υποστηρίζει τη συνολική υγεία και την ικανότητα του σώματος να λειτουργεί.

Φυσικά, η συνολική υγεία του σώματος περιλαμβάνει και την υγεία του μεγαλύτερου οργάνου μας, του δέρματος. Το δέρμα είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα, οπότε όταν το σώμα είναι σε ισορροπία και βέλτιστη υγεία, το δέρμα θα το αντανακλά αυτό.

Τα ενδεικτικά σημάδια της αφυδάτωσης

Επειδή το να είμαστε καλά ενυδατωμένοι είναι τόσο απαραίτητο για την ευημερία μας, το σώμα μας είναι ειδικό στο να μας ενημερώνει πότε πρέπει να πιούμε νερό. Εκτός από το να αισθάνεστε δίψα, μπορεί να έχετε πονοκέφαλο, να αισθανθείτε χαμηλή ενέργεια ή ακόμα και να αισθανθείτε απροσδόκητα κατάθλιψη.

Ομοίως, τα ενδεικτικά σημάδια του αφυδατωμένου δέρματος είναι επίσης αρκετά εμφανή. Μπορεί να αισθάνεστε φαγούρα ή μπορεί απλώς να παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας δεν φαίνεται τόσο ζωντανό και νεανικό όσο θα θέλατε. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να φαίνεται θαμπό, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πιο αισθητών λεπτών γραμμών, ρυτίδων και μαύρων κύκλων. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση κοινών σημαδιών γήρανσης.

Μην ξεχνάτε να τρώτε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καθώς και υγιή λίπη θα υποστηρίξει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε άφθονα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Αυτό θα υποστηρίξει έναν υγιή δερματικό φραγμό, ο οποίος είναι το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η ρέγγα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα προσθέσετε στη διατροφή σας, όπως και το σνακ με καρύδια.

Εικόνα του pin με ιστορία

Ενισχύστε την υγρασία για να ενυδατώσετε το δέρμα

Χρησιμοπιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γαλακτικό οξύ, ουρικό οξύ, κεραμίδια, γλυκερίνη και πεπτίδια που είναι γνωστό ότι προστατεύουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατωθεί το δέρμα είναι να χρησιμοποιείτε τακτικά ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης που ενισχύουν την ενυδάτωση.

Η απολέπιση είναι επίσης βασικό. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος μεγιστοποιεί την απορρόφηση – σκεφτείτε τις ρετινόλες και τα AHAs. Τα ενεργά συστατικά λειτουργούν καλύτερα όταν το δέρμα έχει απολεπιστεί τακτικά.

Και, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη το περιβάλλον σας, ειδικά σε ορισμένες περιόδους του χρόνου, καθώς ο υπερβολικός ξηρός αέρας μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική υγρασία του δέρματος.

Skin cycling: Η νέα τάση που θα επιτρέψει στην επιδερμίδα σας να “αναπνεύσει”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καστορέλαιο: Βοηθάει πραγματικά στο να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες;

HerNews ka

Kate Middleton: Έκανε το πιο εμβληματικό χτένισμα

HerNewskl

Η Emilia Clarke αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια φρύδια

Her News b