HerNews.gr
DECORNEWS

Πως θα επιλέξεις το στυλ που θα έχει το μπάνιο σου

Ένα μπάνιο δεν είναι πάντα το πρώτο δωμάτιο που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε να βάλουμε το δικό μας στυλ σε ένα σπίτι.

Αλλά στην πραγματικότητα, είτε σχεδιάζετε ένα μπάνιο από την αρχή είτε απλά θέλετε να ενημερώσετε το υπάρχον σας, υπάρχουν πολλές ιδέες μπάνιου εκεί έξω που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν όμορφο και κομψό χώρο.  

Το μπάνιο δεν είναι πλέον απλό λειτουργικό δωμάτιο, στις μέρες μας οι άνθρωποι θέλουν έναν χώρο που βοηθά στη χαλάρωση και την περιποίηση, συμβάλλοντας στην προώθηση της ευεξίας. Φυσικά, για τους περισσότερους από εμάς, τα μπάνια είναι αρκετά μικρά δωμάτια, που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε έξυπνα τον χώρο σας.

Παρακάτω σας βοηθάμε να αποφασίσετε για ένα στυλ μπάνιου που αξιοποιεί στο έπακρο οποιονδήποτε χώρο έχετε διαθέσιμο. 

1. Σκεφτείτε το υπάρχον στυλ του σπιτιού σας

Μικρό μπάνιο με κρεμ τοίχους και κόκκινο νιπτήρα και καθρέφτη Όταν αποφασίζετε για το στυλ του μπάνιου σας, σκεφτείτε το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού σας. Είναι παραδοσιακό, σύγχρονο ή κάπου ενδιάμεσα; Η εμφάνιση του μπάνιου σας θα πρέπει πραγματικά να ακολουθεί το παράδειγμά τους. Σε γενικές γραμμές, εάν έχετε ένα γενικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού στο υπόλοιπο σπίτι σας, είναι λογικό να συνεχίσετε αυτή την αισθητική και στο μπάνιο σας.

2. Σκεφτείτε το δικό σας προσωπικό στυλ

ουδέτερο μπάνιοΕάν θέλετε το μπάνιο σας να είναι μια ξεκούραστη όαση στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να αντικατοπτρίζει τα δικά σας προσωπικά γούστα και στυλ. Κανείς δεν θέλει να περνάει χρόνο σε ένα δωμάτιο με το οποίο δεν έχει σχέση. Προσδιορίστε το προσωπικό σας στυλ. Σας ελκύουν τα μοντέρνα, κλασικά, vintage ή εκλεκτικά σχέδια; 

Σκεφτείτε τα χρώματα, τα υλικά και τη συνολική αισθητική του μπάνιου που σας αρέσουν. Ψάχνετε για μια αίσθηση που μοιάζει με σπα ή περισσότερο για μια παραδοσιακή αίσθηση με χαρακτηριστικά εποχής και ένα λουτρό roll-top, για παράδειγμα;

3. Μην φοβάστε τα χρώματα & τα σχέδια

Σκούρο μπάνιο με statement κρέμα καθρέφτηΜην διστάζετε να φέρετε χρώμα και μοτίβα στο μπάνιο με εντυπωσιακά πλακάκια μπάνιου ή ταπετσαρία, είτε επιλέγετε ένα παραδοσιακό επαναλαμβανόμενο σχέδιο είτε μια μοντέρνα εμφάνιση τοιχογραφίας. Όχι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό θα δώσει στο μπάνιο μια μοναδική αίσθηση, αλλά θα σας ανεβάσει πάντα τη διάθεση. 

Ο χώρος του μπάνιου μπορεί να είναι μια ευκαιρία να πειραματιστείτε λίγο με χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία, όπως καθρέφτες και μαλακά είδη, με τρόπο που προσθέτει κάποια παιχνιδιάρικη αντίθεση στο υπόλοιπο σπίτι σας.

4. Κράτα τη χαλάρωση στο προσκήνιο 

Ουδέτερο μπάνιοΚλασικό δεν χρειάζεται να σημαίνει βαρετό. Τα πολυτελή φινιρίσματα, όπως η βελανιδιά και το γυαλισμένο νικέλιο, μπορούν να ενισχύσουν τον παράγοντα στυλ χωρίς να είναι μοντέρνα. Τα βασικά μπάνια, πρέπει πάντα να αισθάνονται σαν ένα ήρεμο και ξεκούραστο μέρος για να ξεκινήσετε το πρωί σας ή να τελειώσετε τη μέρα σας. Είναι υπέροχο να έχετε φυσικό φως σε ένα μπάνιο για ομορφιά και χρησιμότητα. Αν μπορεί κανείς να έχει πρασινάδα στη θέα, ακόμα καλύτερα!

5. Μην ξεχνάτε τον προϋπολογισμό

Μαύρο μπάνιο με ταπετσαρίαΔεν είναι καλό να αποφασίσετε για το τέλειο στυλ μπάνιου, αν δεν έχετε εξετάσει μερικά σημαντικά πρακτικά. Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας. Ορισμένα στυλ μπορεί να συνεπάγονται υψηλότερο κόστος λόγω συγκεκριμένων υλικών ή περίπλοκων λεπτομερειών. Βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του στυλ που επιθυμείτε και των οικονομικών περιορισμών. Επίσης ελέγξτε τους χρόνους παράδοσης για να βεβαιωθείτε ότι τα είδη είναι διαθέσιμα πριν την παραγγελία.

Μπάνιο: 5 διαχρονικά χρώματα που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το πρώτο πολυώροφο skatepark ανοίγει στο Folkestone

Her News

Πως μπορείτε να κρύψετε τα φώτα κάτω από τα ντουλάπια στην κουζίνα σας

HerNews ka

3 τρόποι για να δώσετε στιλ σε μαύρα έπιπλα

Her News