HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Ποια άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν την ασθένεια;

Τα Ανάκτορα του Μπουκίνχαμ επιβεβαίωσαν την είδηση ​​ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τη Δευτέρα, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση τον Ιανουάριο.

Ο 75χρονος μονάρχης, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο τον Μάιο του 2023 μετά το θάνατο του μακροχρόνιου ηγεμόνα του Ηνωμένου Βασιλείου και της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , πρόκειται να ξεκινήσει θεραπεία για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε σε μια διαδικασία ρουτίνας για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη στις 17 Ιανουαρίου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Η καλοήθης διόγκωση του προστάτη – η οποία δεν είναι καρκινική – είναι συχνή σε άνδρες άνω των 50 ετών και συνήθως δεν είναι μια σοβαρή πάθηση.

Ωστόσο, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε καρκινικά κύτταρα που θα απαιτούσαν θεραπεία. Πετάχτηκε με ελικόπτερο στο Λονδίνο για να συναντήσει τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι , πριν επιστρέψει στο Σάντριγχαμ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η θεραπεία του για την καταπολέμηση της ασθένειάς του, για την οποία οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη, ξεκινά τη Δευτέρα. Και απέχει πολύ από το να είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αντιμετώπισε μια τέτοια κατάσταση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδινε μάχη με τον καρκίνο του μυελού των οστών

Η βασίλισσα Ελισάβετ II φέρεται να πάλεψε με το μυέλωμα, έναν επώδυνο καρκίνο του μυελού των οστών, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σύμφωνα με το «Elizabeth: An Intimate Portrait», μια επερχόμενη βιογραφία του Gyles Brandreth.

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που θα εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και αυτά τα “θέματα κινητικότητας” που μας έλεγαν συχνά κατά τη διάρκεια του τελευταίου περίπου έτους της ζωής της», έγραψε η Brandreth στο βιβλίο.

Η βασίλισσα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών μετά από 70 χρόνια στον θρόνο.

Η δούκισσα της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον επέζησε

Η Σάρα Φέργκιουσον , η Δούκισσα του Γιορκ, ανακοίνωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος μόλις ένα μήνα μετά τη λήψη θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού. 

«Έχω αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό μου καθώς διαγνώστηκα με κακοήθη μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τη δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο αφότου διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική επέμβαση», δήλωσε η Σάρα Φέργκιουσον σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

«Χάρη στη μεγάλη επαγρύπνηση του δερματολόγου μου το μελάνωμα εντοπίστηκε όταν ήταν».

Bασιλιάς Κάρολος: Σε καλή διάθεση μετά τη συνάντησή του με τον Χάρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ασταμάτητη η Bianca Censori: Κάλυπτε τα επίμαχα σημεία της με…το κινητό της (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Αποκαλύφθηκαν τα άρθρα της Wikipedia με τις περισσότερες προβολές του 2023

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι θα ευχαριστήσει τους ηγέτες και τους βασιλείς πριν τη στέψη του

HerNews ka