HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Η επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας για εφαρμογή τηλεϊατρικής στα σκάφη αναψυχής

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, έχει έντονη δραστηριότητα στη διεκδίκηση αιτημάτων για τους ναυτικούς ενώ κάνει συχνά παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια των πολιτών εντός και εκτός των σκαφών.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2023 με επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ κ.Γιώργος Βάλλης, ζητούσε από το Υπουργείο να αυστηροποιηθεί το καθεστώς που κάποιος προμηθεύεται ναυτικές φωτοβολίδες, με αφορμή και τον βαρύτατο τραυματισμό, ακρωτηριασμό και εν συνεχεία άδικο θάνατο του αστυνομικού -θύμα οπαδικής βίας-, που νοσηλευόταν για μέρες στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στην επιστολή είχε δηλωθεί η διάθεση της Ένωσης να καλυφθεί το κενό στη νομοθεσία ενώ η Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει στη χάραξη πρωτοκόλλου για την καταστροφή/ανακύκλωση των ληγμένων φωτοβολίδων.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024 με νέα επιστολή προς το Υπoυργείο Ναυτιλίας, η ΠΕΠΙΕΘ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού παροχών που αφορούν στην ιατρική υποστήριξη των σκαφών αναψυχής, όπως η εφαρμογή τηλεϊατρικής, τουλάχιστον για την αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών, ώστε να υπάρχει υποχρεωτικά ένας τηλε-καρδιογράφος και ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε συνδυασμό με ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο.

Οι παροχές αυτές υπάρχουν ήδη στην ποντοπόρο ναυτιλία και η ΠΕΠΙΕΘ προτείνει να εφαρμοστούν στα σκάφη αναψυχής και στον VIP τουρισμό.

Ο Γιώργος Βάλλης σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον «Real Voice 99.5»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Για το θέμα της φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής- «Επιδιώκουμε να αρθεί άμεσα η εν λόγω αδικία»

HerNews ka

«Πατέντες» ενόψει του χειμώνα: Πώς να ζεσταθείτε με το χαμηλότερο κόστος

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα»

HerNews ka