HerNews.gr
Διεθνή

Αποκαλύφθηκαν τα άρθρα της Wikipedia με τις περισσότερες προβολές του 2023

Η Wikipedia μόλις δημοσίευσε τα άρθρα του 2023 με τις περισσότερες αναζητήσεις και είναι μια ανάμεικτη γκάμα ενδιαφερόντων που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρων των ανθρώπων.

Η αγγλική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας είχε πάνω από ογδόντα τέσσερα δισεκατομμύρια επισκέψεις. Τα φετινά κορυφαία εικοσιπέντε άρθρα με τις περισσότερες προβολές καλύπτουν μια σειρά θεμάτων, από τεχνολογία και αθλητικά έως ταινίες, τρέχοντα γεγονότα και διάσημα πρόσωπα.

ChatGPT

Το εικονικό chatbot του OpenAI, ChatGPT , έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας κατακτώντας την πρώτη θέση με πάνω από σαράντα εννέα εκατομμύρια προβολές. Φέτος, σηματοδότησε την πρώτη επέτειό του και γνώρισε σημαντική αύξηση της δημοτικότητάς του.

Αξιοσημείωτοι θάνατοι

Η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης ήταν η ετήσια συλλογή αξιοσημείωτων θανάτων, μια σελίδα που προσέλκυε συνεχώς πολλή προσοχή.Σελίδες αφιερωμένες σε μεμονωμένες καταχωρίσεις εξέχουσες προσωπικότητες που απεβίωσαν, όπως ο Matthew Perry και η Lisa Marie Presley, τράβηξαν επίσης σημαντικό ενδιαφέρον φέτος.

Διασημότητες στο επίκεντρο

Διάσημα πρόσωπα όπως η αίσθηση της ποπ Taylor Swift διεκδίκησε τη δωδέκατη θέση με εντυπωσιακά δεκαεννέα εκατομμύρια προβολές. Ιδιαίτερα ονομαζόμενη Πρόσωπο της Χρονιάς από το Time , ήταν πολύ δημοφιλής.Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εξασφάλισε τη δέκατη ένατη θέση, έχοντας πάνω από δεκατέσσερα εκατομμύρια προβολές. Εν τω μεταξύ, ο αμφιλεγόμενος influencer Andrew Tate κατέκτησε την εικοστή πέμπτη θέση με περισσότερες από δώδεκα εκατομμύρια προβολές.

Το κρίκετ βρίσκεται στο επίκεντρο

Το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ 2023 στην Ινδία, κατά το οποίο οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν την ήττα από την Αυστραλία στον τελικό, κατέκτησε την τρίτη θέση.

Σε μια ιστορική στροφή, το περιεχόμενο του κρίκετ έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα από τότε που το Ίδρυμα Wikimedia άρχισε να παρακολουθεί τις προβολές σελίδων το 2015. Τρεις άλλες συμμετοχές που σχετίζονται με το κρίκετ εντάχθηκαν στις τάξεις, με την Ινδική Πρέμιερ Λιγκ να διεκδικεί την τέταρτη θέση με πάνω από είκοσι εκατομμύρια προβολές. Οι λάτρεις του κρίκετ άφησαν σίγουρα το στίγμα τους στις σελίδες που διαβάστηκαν περισσότερο.

Κινηματογραφικές αναζητήσεις

Τα θέματα στην κορυφαία εικοσιπεντάδα επέδειξαν επίσης έντονο ενδιαφέρον για κινηματογραφικές αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων αναζητήσεων για καλοκαιρινές υπερπαραγωγές όπως το Oppenheimer , η Barbie και το Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Ο J. Robert Oppenheimer στο προσκήνιο

Η σελίδα αφιερωμένη στον ίδιο τον φυσικό J. Robert Oppenheimer συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή, συγκεντρώνοντας πάνω από είκοσι πέντε εκατομμύρια προβολές. Σαφώς, η γοητεία της μεγάλης οθόνης έπαιξε εξέχοντα ρόλο στις σελίδες που διαβάζονται περισσότερο.

Ινδικές ταινίες μπόλιγουντ

Οι ταινίες δράσης του Bollywood της Ινδίας, “Jawan and Pathaan” , εξασφάλισαν θέσεις ανάμεσα στις σελίδες με τις περισσότερες προβολές.

Αστέρες του ποδοσφαίρου

Η λίστα περιελάμβανε επίσης αθλητικούς αστέρες, συμπεριλαμβανομένων των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, προσθέτοντας στην ποικιλία των ενδιαφερόντων που μαγνήτισαν τους αναγνώστες.

Ο εκλεκτικός συνδυασμός θεμάτων που κυριάρχησε στα άρθρα της Wikipedia με τις περισσότερες προβολές για το 2023 αντικατοπτρίζει τα διαφορετικά ενδιαφέροντα των αναγνωστών παγκοσμίως. Από την εικονική ικανότητα του ChatGPT μέχρι τον αθλητισμό και τον κινηματογράφο, η λίστα περιλαμβάνει ένα στιγμιότυπο του τι τράβηξε τη συλλογική μας περιέργεια.

Cristiano Ronaldo (@Cristiano) / XΚαθώς αποχαιρετούμε έναν ακόμη χρόνο, αυτές οι πληροφορίες για τις κοινές μας διαδικτυακές εξερευνήσεις χρησιμεύουν ως μια συναρπαστική απόδειξη για το ποικίλο και συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της κατανάλωσης πληροφοριών στον διασυνδεδεμένο κόσμο μας.

Νεότερα Άρθρα

Ρότζερ Φέντερερ: Ο τελευταίος «χορός» πριν «κρεμάσει» τη ρακέτα

Her News b

Ισραήλ: Η Χαμάς αρνείται ότι οι μαχητές της αποκεφάλισαν παιδιά και βίασαν γυναίκες

HerNews ka

Κιμ Καρντάσιαν – Οντέλ Μπέκαμ Τζούνιορ: Έφυγαν μαζί από το πάρτι των Όσκαρ (ΦΩΤΟ)

HerNews ka