HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην επίσημη υποδοχή του από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έφτασε στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

Στις 10:00 (τοπική ώρα), πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί.Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ινδίας

«Μετά τη δική μου επίσκεψη στην Ελλάδα αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των στρατηγικών μας σχέσεων και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη μετά από 16 χρόνια είναι μια εκπληκτική ευκαιρία. Ως εκ τούτου οι συζητήσεις σήμερα είναι εξόχως ικανοποιητικές

Προχωράμε ταχύτατα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε εντοπίσει ευκαιρίες για να δώσουμε μια νέα ώθηση και κατεύθυνση στη συνεργασία μας
Υπάρχουν ευκαιρίες για στενότατη συνεργασία και χαίρομαι που οι δύο χώρες κάνουν βήματα στενότερης συνεργασίας.

Νέες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας. Οι λαοί των δύο χωρών έχουν ανταλλαγές ιδεών. Έχουμε εντοπίσει νέες πρωτοβουλίες για να δώσουμε έναν νέο αέρα στις σχέσεις μας συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας και της μετανάστευσης. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση των ΑΕΙ των χωρών. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σχέδιο δράσης με αφορμή τα 95 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών».

Φωτογραφίες: Δελτίο Τύπου Πρωθυπουργού

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Περιγραφές σοκ από την Εβελίνα Παπούλια – «Μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα»

HerNews ka

Tο νέο ανθοπωλείο της Βουλής απασχολεί άτομα με αναπηρίες – Η ανάρτηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Her News

Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου η αύξηση στην θερμοκρασία της Ελλάδας έως το τέλος του αιώνα

Her News