HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Γιάννης Αϊβάζης: «Μου κρατάει κακία η Μαρία που δεν έπαιξε στην ταινία αλλά δεν υπήρχε ρόλος»

Ο Γιάννης Αϊβάζης βρέθηκε στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Πέμπτης 22/2 και μίλησε για την ταινία που σκηνοθετεί με τίτλο «Abyss in».

«Δεν χρειάζεσαι και πολλά για να κάνεις ταινία. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα ενδιαφέρονται για τον ελληνικό κινηματογράφο, δεν χρειάζονται και πολλά λεφτά, για αυτό έχουμε και έχουμε επιτυχία στα διεθνή φεστιβάλ. Πριν 4 χρόνια έκαναν μία ταινία «Το πέντε» και είχε θέμα το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Μάνου Μπένετ. Εκεί γνώρισα τον Σταύρο Παρχαρίδη που παίζει στην ταινία μου. Μου έκανε εντύπωση και του είπα όποτε κατέβεις την Αθήνα να μιλήσουμε.  Ήρθε μαζί με ένα πάκο σενάρια. Διάβασα ένα σενάριο, το οποίο δεν μου άρεσε, αλλά έμεινα σε μία ατάκα που την σκεφτόμουν αρκετά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έτσι, αλλάξαμε το σενάριο και έκανα την πρόταση στον Σταύρο να παίξει εκείνος. Η υπόθεση της ταινίας αφορά τις τρεις τελευταίες ημέρες ενός ανθρώπους που πάσχει από άνοια. Αυτή η ταινία ξεκίνησε με το να γίνει μικρού μήκους αλλά ήθελα να δώσω την ευκαιρία στον Σταύρο να ‘’ανοίξει’’ υποκριτικά όλο αυτό που έχει μέσα του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερή χαρά όταν άνθρωποι στο εξωτερικό σε επιβραβεύουν για την ταινία. Έχουμε βραβευτεί από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία. Είμαστε υποψήφιοι και σε άλλα φεστιβάλ».Όπως είπε υπάρχουν πάντα στον χώρο κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύονται το ταλέντο σου και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό που κάνεις. Ένας από αυτούς, όπως είπε, είναι ο Τάσος Νούσιας.

Αναφέρθηκε όμως, και στη σύζυγό του Μαρία Κορινθίου.

«Πια είναι πιο εύκολο να δουλεύουμε μαζί με την  Μαρία. Ξέρω πότε να μην μιλήσω. Έχουμε κοινούς στόχους και συμπίπτουμε στις απόψεις μας. Μου κρατάει κακία που δεν έπαιξε στην ταινία αλλά δεν υπήρχε ρόλος. Γράφω καινούρια ταινία τώρα, όπου μπορεί να παίξει. Η επόμενη είμαι μία ταινία που την έχω γράψει από το 2008. Μόλις τελειώσει η προβολή του ‘’Abyss in’’ μετά τον Μάρτιο στο εξωτερικό, θα γίνουν προβολές και στην Ελλάδα αλλά θα μπει σε πλατφόρμα σίγουρα».

Σε σχέση με την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Jordan» στην οποία πρωταγωνιστεί η Μαρία Κορινθίου, είπε:

«Έχει γίνει πρόταση να παιχτεί το ‘’Jordan’’ σε ένα κεντρικό θέατρο του Λονδίνου. Ήταν γίνει πριν μερικούς μήνες αλλά η Μαρία είχε να κάνει μια επέμβαση. Το έργο θα παιχτεί στα ελληνικά αλλά θα υπάρχουν υπέρτιτλοι».

Ο Γιάννης Αϊβάζης μίλησε και για την κόρη του, Ισμήνη, η οποία πλέον βρίσκεται στην εφηβεία.«Η κόρη μου είναι στην εφηβεία. Είναι πρωτόγνωρο. Μεγαλώνουμε μαζί σαν φίλοι. Η Ισμήνη είναι πολύ κοντά μου και μου συζητάει πράγματα. Δεν της αρέσει να συζητάω για εκείνη δημόσια. Τώρα την ενδιαφέρουν τα του σχολείου αλλά όχι τόσο η υποκριτική».

Ενώ για τη δική του εφηβεία, αποκάλυψε:

«Εγώ σαν έφηβος ήθελα να γίνω πιο αυτόνομος γιατί οι καταστάσεις τα έφεραν έτσι. Οι γονείς μου χωρίσανε και προσπαθούσα να διαχειριστώ ένα άλλο κομμάτι, το πώς θα φτιάξω τη ζωή μου. Έχω πάρει πολύ αγάπη από τους γονείς μου αλλά μέχρι να καταφέρω να κάνω αυτό που αγαπάω, κουραστικά. Και νομίζω είχα χάσει κάποιο κομμάτι της εφηβείας μου. Ήμουν πολύ περιορισμένος οικονομικά, όχι επειδή οι γονείς μου δεν ήταν μαζί μου, αλλά επειδή δεν ήθελα να τους επιβαρύνω».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Επιστροφή στον αέρα του MEGA – Όσα δήλωσε

HerNews ka

Χάρης Βαρθακούρης: «Κάποτε επέλεγα τις τηλεοπτικές προτάσεις επειδή δεν είχα άλλη δουλειά»

HerNews ka

Ελεονώρα Μελέτη για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: “Απαράδεκτο να σχολιάζουν μία μάνα για τον τρόπο που ζει”

Her News