HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Γιατί το σεξ στο πρώτο ραντεβού θα μπορούσε να καταστρέψει μια πιθανή σχέση;

Σεξ στο πρώτο ραντεβού; Μπορεί να “καταστρέψετε” τον εαυτό σας σε περίπτωση που ψάχνετε για διαρκή αγάπη.

Η “Πρόωρη οικειότητα” – που ονομάζεται “PMI” – αναφέρεται στην πράξη της υπερβολικής απογύμνωσης στα πρώτα στάδια του σεξ, με έναν ειδικό γνωριμιών να λέει ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο.

Το PMI περιλαμβάνει τόσο τη σεξουαλική όσο και τη συναισθηματική οικειότητα, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο αρχίζει να μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες με ένα νέο άτομο κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού.

Η Jessica Alderson, συνιδρύτρια και ειδικός σχέσεων στο So Synced , είπε στο Stylist ότι το PMI περιλαμβάνει «το πρόωρο κράτημα χέρι-χέρι ή την κίνηση να μοιράζεσαι βαθιά προσωπικές πληροφορίες ή να μιλάς για μελλοντικά σχέδια πριν προλάβει να αναπτυχθεί η σύνδεση».

«Όταν κάποιος μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες, μπορεί να ελπίζει ότι θα λάβει επιβεβαίωση από το ραντεβού του», εξήγησε ο Alderson. «Αυτό προέρχεται από μια θέση ανασφάλειας και ανάγκης για εξωτερική επικύρωση».Ο όρος "PMI" δεν αναφέρεται μόνο στη σεξουαλική οικειότητα, αλλά και στη συναισθηματική οικειότητα, όπου ένα άτομο αρχίζει να μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες με ένα νέο άτομο κατά τα πρώτα ραντεβού.«Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απόρριψη ή την εγκατάλειψη και πιστεύουν ότι προχωρόντας γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό», πρόσθεσε ο Alderson.

«Μπορεί να πιστεύουν ότι με το να είναι ευάλωτοι και να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες στα πρώτα στάδια του ραντεβού, το ραντεβού τους θα τους δει πιο επιθυμητούς ή αξιόπιστους».

Ωστόσο, ο γκουρού σχέσεων λέει ότι η PMI μπορεί γρήγορα να απενεργοποιήσει έναν σύντροφο που θα μπορούσε να είναι τέλειος για εσάς.

Ο Alderson πιστεύει ότι η πρόωρη σωματική και συναισθηματική οικειότητα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του μυστηρίου, υποστηρίζοντας ότι «η σταδιακή αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων μπορεί να συμβάλει στην προσμονή και την απόλαυση να ανακαλύψουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλον με την πάροδο του χρόνου».

Επιπλέον, το PMI μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση πίεσης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου γνωριμίας που θα πρέπει να είναι χαλαρή και συναρπαστική.Ο Alderson πιστεύει ότι η πρόωρη σωματική και συναισθηματική οικειότητα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ίντριγκας, υποστηρίζοντας ότι «η σταδιακή αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων μπορεί να συμβάλει στην προσμονή και την απόλαυση να ανακαλύψουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλον με την πάροδο του χρόνου».Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός γρήγορου δεσμού, ο Alderson λέει ότι η γρήγορη κοινή χρήση προσωπικών λεπτομερειών σχετικά με τα όνειρα και τις επιθυμίες σας έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Η υπερβολική κοινή χρήση από νωρίς μπορεί να αφήσει ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και ανακάλυψη ως ζευγάρι», δήλωσε. «Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού, διαρκούς δεσμού».

Από την άλλη πλευρά, η αποφυγή της βαθιάς οικειότητας για πολύ καιρό θα μπορούσε επίσης να συνοδεύεται από τα προβλήματά της.

Πόσο καιρό λοιπόν πρέπει να περιμένετε για να πέσετε στο κρεβάτι με έναν νέο σύντροφο;

Δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ειδικών γνωριμιών, αλλά μια δημοσκόπηση με 2.5000 Αμερικανούς βρήκε ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το όγδοο ραντεβού για να κάνουν σεξ με κάποιον που θεωρούσαν σοβαρά ως μακροχρόνιο έρωτα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 τρόποι που μπορείς να έρθεις σε οργασμό χωρίς διείσδυση

Her News b

Απιστία Vοl1: Γιατί οι άνθρωποι απιστούν;

Her News

Φαγούρα μετά το σεξ: Γιατί συμβαίνει;

Her News b