HerNews.gr
Rainbow

Ομόφυλα ζευγάρια: Ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ δυο γυναικών στην Ελλάδα

Έπειτα από την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και από την πρώτη αναγγελία γάμου μεταξύ δυο αντρών η οποία δημοσιεύτηκε μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ακολούθησε η αναγγελία γάμου της Δανάης Δεληγεώργη και της Αλεξίας Μπεζίκη στην εφημερίδα των Συντακτών.

Δείτε την αναγγελία

«Η ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ του Κωνσταντίνου Δεληγεώργη και της Δήμητρας Δεληγεώργη το γένος Κυριαζοπούλου που γεννήθηκε και κατοικεί στον Δήμο Αθηναίων και η ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΕΖΙΚΗ του Δημητρίου Μπεζίκη και της Κατερίνας Μπεζίκη το γένος Τσομπανόγλου που γεννήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στον Δήμο Αθηναίων πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων».

Η Δανάη Δεληγεώργη η οποία είναι ψυχοπαιδαγωγός μίλησε πριν από ένα μήνα στην εκπομπή «Επί Του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Άκουσα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού με πάρα πολλή χαρά. Εξαιρετική χαρά, γιατί κάθε βήμα που είναι προς τα μπροστά είναι αποδεκτό και ενθαρρυντικό και ευχάριστο», δήλωσε η Δανάη Δεληγεώργη.Για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ομόφυλα ζευγάρια με την πολιτεία μετά το νομοσχέδιο δήλωσε: «Η ποικιλομορφία στην κοινωνία είναι κάτι το εξαιρετικά δυναμωτικό εξού και κοινωνία. Για αρχή, το να βγει ένας άνθρωπος και να μιλήσει για κάτι διευρυμένο, ανανεώνει την κοινωνία μας και είναι ευχάριστο όπως και να έχει».

Στη συνέχεια αναφορικά με το εάν τη βρίσκει σύμφωνη το κομμάτι της παρένθετης μητρότητας, του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας είπε: «Πρώτα να πω ότι είναι θετικό ότι έκανε εξαγγελίες, εάν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω είναι να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες. Αναφορικά με την παρένθετη μητρότητα, να πούμε ότι η περιγραφή είναι υπερβολική. Το “να γίνουμε ένα εργαστήριο πειραμάτων” το βρίσκω υπερβολικό χαρακτηρισμό».

Αύγουστος Κορτώ: Ζήτησε σε γάμο τον σύντροφό του (ΦΩΤΟ)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Billie Eilish: “Αγαπώ τα κορίτσια”, έγραψε σε ανάρτηση

Her News b

Καπουτζίδης σε Κούγια: «Είμαι ευτυχισμένος και άνεργος ομοφυλόφιλος»

Her News

Έλτον Τζον: Γιόρτασε με τον σύζυγό του τα 11α γενέθλια του γιού τους

HerNews ka