HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Δείτε τα εντυπωσιακά κέρινα ομοιώματα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ & της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Εντυπωσιάζει το κέρινο ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ το οποίο δημιουργήθηκε από τον Θεόδωρο Κοκκινίδη και τοποθετήθηκε δίπλα σε εκείνο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας.

Το κέρινο ομοίωμα αποτυπώνει τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ από την εποχή των έγχρωμων ταινιών του μεταξύ 1967-1969, όταν ο ίδιος ήταν τριαντατριών με τριανταπέντε χρόνων.Όπως θα δείτε η το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Στο κέρινο ομοίωμα ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ φοράει ένα καφέ κοστούμι με ένα κρεμ πουκάμισο και μια γραβάτα στον ίδιο τόνο με το σακάκι και κρατάει ένα τσιγάρο στο χέρι του.

Το κέρινο ομοίωμα τοποθετήθηκε δίπλα στης Αλίκης Βουγιουκλάκη καθώς ήταν ένα από τα διασημότερα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου.

Το γλυπτό της Αλίκης Βουγιουκλάκη ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2022 και ολοκληρώθηκε τέλη Σεπτέμβρη του 2022 ενώ πήρε την θέση του στο μουσείο την άνοιξη του 2023.

εντυπωσιάζουν-τα-κέρινα-ομοιώματά-το-42542 Το μουσείο κέρινων ομοιομάτων άνοιξε τις πύλες του στις 25 Μαρτίου 2010 στο χωριό Κηπιά ,Ελευθερούπολης Καβάλας.

«Το μουσείο αποτέλεσε όνειρο και στόχο ζωής για το Θεόδωρο Κοκκινίδη. Με σιδερένια θέληση και πάνω από όλα αγάπη και μεράκι για δημιουργία, πραγματοποιήθηκε. Επόμενος στόχος του είναι να φιλοτεχνήσει τα ομοιώματα σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο του Ελλαδικού χώρου, όσο και του εξωτερικού», αναγράφεται στην ιστοσελίδα του μουσείου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δώρα Τσαμπάζη: «Από την αρχή είχα υποσχεθεί στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη πως θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος»

Her News b

Πέννυ Μπαλτατζή: «Πριν αποκτήσω παιδιά ήταν δύσκολα γιατί υπήρχαν “απώλειες”»

Her News

O Γιώργος Καραμίχος έβγαλε “εκτός” την Κατερίνα Καραβάτου!

HerNewskl