HerNews.gr
Ελλάδα

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών

Ο Ηλίας Λογοθέτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και έσπειρε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στους οικείους του.

Ο γιός του Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός, γνωστοποίησε την θλιβερή είδηση με ένα Instagram Story γράφοντας «Αντίο γαλάζια μάτια».

gios-logotheti-5Ακολούθως η σύζυγος του Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή αποχαιρέτησε τον ηθοποιό με μια ανάρτηση στην οποία έγραφε «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου», με τη συνοδεία ενός μαύρου φόντου.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα και ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Από τις πιο γνωστές ήταν η συμμετοχή του στην παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου», στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία Ζαχαρή, επί 7 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία“.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολωνός: Η μητέρα φέρεται να ζητoύσε από την 12χρονη να της βρει χρήματα – Τι έγραφε στα μηνύματα

Her News

Έλλη Κασόλη: Αυτή είναι η δημοσιογράφος που μετέδωσε ρεπορτάζ στο BBC για την τραγωδία στα Τέμπη!

HerNewskl

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Her News